Kermit de Kikker krijgt na 27 jaar een nieuwe stem

De legendarische stem van Muppet Kermit de Kikker zal niet meer te horen zijn in nieuwe afleveringen en films van 'The Muppet Show'. Steve Whitmire die Kermit sinds 1990 een stem gaf, stopt bij 'The Muppets'.

Oplettende Muppets-fans hadden het misschien al opgemerkt. In de YouTube-video's 'The Muppet Thought of the Week' waren de afgelopen weken de personages van Steve Whitmire niet meer te zien. Een bezorgde fanblog vroeg aan de Muppets Studio hoe dat kwam. Disney antwoordde met het trieste nieuws dat Whitmire niet langer deel uitmaakt van de Muppets. Een duidelijke reden is nog niet bekend.

Matt Vogel wordt de nieuwe Kermit

Whitmire begon bij de Muppets in 1978. Na de dood van originele stem Jim Henson, leende hij voor het eerst in 1990 zijn stem uit aan de groene Muppet. De afgelopen 27 jaar was hij ook te horen als Ernie van Bert en Ernie, Rizzo de Rat, laboratoriumassistent Beaker en oude grijze commentator Statler.

De nieuwe stem van Kermit de Kikker zal die van Matt Vogel zijn. Vogel sprak eerder al de stem in van Big Bird (Pino), Count von Count (Graaf Tel) en de gitarist Floyd Pepper. Hij heeft dus ervaring genoeg. Veel Muppets-fans zijn opgegroeid met de stem van Whitmire en zullen nu na 27 jaar voor het eerst een andere Kermit te horen krijgen. Hoe die zal klinken hoor je voor het eerst in 'The Muppet Thought of The Week'-aflevering van volgende week.

Lees meer