Flash je borsten op de Gentse Feesten, want het is voor het goede doel

De Gentse Feesten durven al eens met een bijzonder initiatief uitpakken. Dit jaar gaan ze voor een gedurfd idee voor het goede doel: je borsten laten fotograferen. De organisaties achter het project Photoboob willen zo taboes rond borstkanker en seksisme breken.

Er zijn ongetwijfeld al vrouwen (en mannen) op de Gentse Feesten geweest die na een glaasje te veel hun borsten hebben 'geflasht'. Maar dit jaar kun je dat doen voor het goede doel. Tussen 20 en 23 juli kun je op het hoofdkwartier van artistiek collectief KapOw je boezem laten fotograferen en aandacht vragen voor borstkanker. Het collectief vind je in Huidevetterken 24 in Gent. Dat is een dikke vijf minuten wandelen van het bekende Baudelopark.

Het project werd opgericht door drie internationale organisaties. In Frankrijk is dat Si On Se Touchait, in Albanië doet Albanian Youth Activism mee en voor het Belgische luik heeft de Vlaamse kunstenares Polly Pollet zich achter het project geschaard. Met Photoboob willen ze mensen bewuster maken van borstkanker bij vrouwen én mannen. Vooral op dat laatste rust nog steeds een taboe.

Anoniem

Dus ga naar de Gentse Feesten, duik in het fotohokje en 'flasht uw tetten'. Met jouw toestemming worden de foto's gebruikt voor een internationale tentoonstelling rond borstkanker en seksisme. De opbrengst van die tentoonstelling zal gaan een goed doel gaan dat werkt rond borstkanker.

Ben je niet zo'n naaktloper? Geen paniek. Je zal niet te herkennen zijn op de foto's, want je gezicht wordt niet in beeld gebracht.

De organisatie benadrukt dat vrouwen én mannen welkom zijn, want "borstkanker is géén gendergerelateerde ziekte", zo schrijven ze op hun Facebookevent.

Lees meer