Het negende seizoen van 'Curb Your Enthusiasm' start op 1 oktober

Ja, Game Of Thrones is bijna terug. En BoJack Horseman komt eraan. En Stranger Things komt terug! Prachtig nieuws allemaal en we gaan weer tijd te weinig hebben. Maar gniffelen voor onze televisie, dat gaan we dit najaar doen met 'Curb Your Enthusiasm.' Het negende seizoen - het seizoen van de comeback - wordt gelanceerd op 1 oktober.

In 2000 leek het een gok: Larry David die niet echt een bekende kop had, maar tot dan toe vooral bekend was als mede-bedenker en schrijver van die andere legendarische sitcom: Seinfeld. In 2000 echter kwam er een eerste seizoen van Curb Your Enthusiasm, een staartje van een televisiespecial.De serie werd opgezet alsof het een documentaire betreft over de bezigheden en het dagelijkse leven van Larry David, een voormalige televisieschrijver die nog altijd op het succes leunt dat hij ooit had met Seinfeld.

Larry David komt tegen zijn zin in allerlei conflicten en misverstanden terecht omdat hij een probleem heeft: hij is te eerlijk. Hij zegt wat hij denkt, zegt wat niemand anders durft te denken, maar iedereen denkt en weigert toe te geven aan sociale conventies die hem niet zinnen. Dat zal in het negende seizoen niet anders zijn.

He left. He did nothing. He returned.

Larry David was twee jaar geleden al bezig met het maken van aantekeningen. Een jaar geleden volgde dan het bericht van de terugkeer en nu is er ook de exacte datum. Alle acteurs zouden terugkeren inclusief Jeff Garlin en J.B. Smoove. Nu al is Curb Your Enthusiasm de langstlopende comedyreeks die HBO ooit had.

Omringd door een stel echte vrienden en kennissen werd er acht seizoenen lang nooit met concrete scripts gewerkt. Het kader waarin de acteurs mochten improviseren werd geschetst. Uiteraard kwamen alle acteurs van Seinfeld wel eens voorbij in Curb Your Enthusiasm, maar ook David Schwimmer en Martin Scorsese hadden eerder een bijrol.

Toen Larry David gevraagd werd naar waarom hij toch besloten heeft nog een negende seizoen van Curb te maken, sprak hij de gevleugelde woorden "I left, I did nothing, I returned."

De acht voorgaande seizoenen waren een tijdlang te zien op de digitale zender Acht, die vorig jaar een naamsverandering onderging tot CAZ. Het is voorlopig nog een vraagteken of het negende seizoen van Curb Your Enthusiasm ook bij ons ergens te bekijken zal zijn. Aangezien Telenet nu een deal heeft met HBO, lijkt Play More de meest logische optie.

 

Lees meer