Het is het moment om opnieuw met Pokémon Go te beginnen want er zijn nieuwe PokéStops en gyms

Pokémon Go was vorige zomer dé hype en ook nu openen steeds meer mensen opnieuw de applicatie. Het is daarvoor ook het ideale moment want er zijn nieuwe PokéStops en gyms en er zouden er de komende weken nog bijkomen.

Een van de grootste frustraties bij Pokémon Go-spelers vorige zomer was het ongelijk verdeeld zijn van PokéStops en gyms. In een grote stad kom je soms letterlijk om de vijf meter een stop tegen, terwijl je op het platteland vaak naar het volgende dorp moet rijden.

Daar is nu eindelijk een beetje iets aan gedaan. Het zit zo: Pokémon is gebaseerd op Ingress, een spel op je smartphone waarbij twee partijen tegen elkaar zoveel mogelijk oppervlakte moeten veroveren door portals voor zich te winnen. De gegevens van dat spel zijn gebruikt in Pokémon Go en alle portals werden er PokéStops of gyms.

De moeite om eens te kijken

Ingress is nu bezig met het toevoegen van nieuwe portals en het analyseren van de bestaande. Dat is een gigantisch werk want over heel de wereld hebben spelers van dat spel miljoenen aanvragen ingediend voor nieuwe portals. Als de makers van Ingress een portal goedkeuren wordt die portal in Pokémon Go ook een nieuwe PokéStop of gym. Het kan ook dat een Pokéstop verandert wordt in een gym.

Zelf kan je dus niet veel doen als je meer stops of gyms wil hebben in je buurt, maar het loont zeker de moeite om eens te kijken of er iets is veranderd. Dat toevoegen is trouwens nog altijd bezig, dus ook de komende weken kan er nog wat veranderen.

Lees meer