Aan deze regels moet je je houden als je Mark Zuckerberg ontmoet

Facebookbaas Mark Zuckerberg wou als goed voornemen voor dit jaar alle Amerikaanse staten bezoeken. Maar zo'n bezoekje van Zuckerberg gaat gepaard met een behoorlijk lange lijst van regeltjes. Het lijkt erop dat Zuckerberg zich een beetje een rockster waant.

1. Sssht!

Heb jij gehoord dat Mark Zuckerberg naar je dorp komt? Dan is de eerste regel meteen om dat aan niemand verder te vertellen. Het zou een veiligheidsmaatregel kunnen zijn, of heeft Zuckerberg het een beetje hoog in zijn bol.

2. Quotes instuderen

Het is ook absoluut verboden om iets te onthullen over je ontmoeting met de oprichter van Facebook. Volgens het rapport stuurt Zuckerberg zelf een aantal quotes rond die je mag (of moet) gebruiken voor het geval een journalist vragen zou stellen over je ontmoeting.

3. Niet weten

De derde regel is niet echt een regel, maar eerder een feit. Als Mark Zuckerberg beslist om een dorp te bezoeken, dan is de kans heel groot dat je dat niet te weten zal komen. Veel van zijn bezoekjes zijn niet op voorhand aangekondigd. Je kan dus alleen maar hopen dat hij langskomt, want hij zal het je niet komen vertellen.

Uitdaging

Veel mensen vinden het nog steeds opmerkelijk dat Zuckerberg dit jaar per se alle Amerikaanse staten wil bezoeken in het kader van zijn jaarlijks goed voornemen. Door elk jaar zo'n persoonlijke uitdaging aan te gaan, wil hij nieuwe dingen leren en groeien buiten zijn werk bij Facebook, zo liet hij in 2016 weten. Dit zijn de uitdagingen die Zuckerberg de afgelopen jaren aanging:

2009: Elke dag een das dragen

Weg met de hoodies en T-shirts waarin we hem altijd zien.

2010: Chinees leren

Dat heeft zijn zakendoen zeker geen slecht gedaan natuurlijk, maar het is best indrukwekkend.

2011: Vegetarisch eten

Hij mocht van zichzelf alleen vlees eten als hij het dier zelf om het leven bracht.

2012: Elke dag code schrijven

Om zo dichter bij zijn personeel te kunnen staan.

2013: Elke dag iemand nieuws leren kennen

Het contact mocht niet binnen de kantooruren gebeuren ook niet via Facebook.

2014: Elke dag een bedankbriefje schrijven

Hij vond dit een verrassend moeilijke uitdaging.

2015: Iedere week een nieuw boek lezen

Op die manier vond hij manieren om het leven efficiënter te maken.

2016: Een robot maken

Eentje uit Iron Man, maar dan echt!

President

Zijn uitdaging voor 2017, 'A Year of Travel', is voor veel mensen een teken dat Zuckerberg dichter bij de Amerikanen wil komen om dan een gooi te doen naar het presidentschap. In 2020 zijn er nieuwe presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Tot nu toe ontkent Zuckerberg dat hij president wil worden, maar wie weet wat de machtigste man van het internet écht denkt?

Lees meer