Waarom Emilia Clarke blij was dat ze deze seksscène mocht spelen

In een interview met Elle Magazine vertelde Emilia Clarke over haar rol als powervrouw Queen Daenerys Targaryen in de reeks 'Game of Thrones'. Als Mother of Dragons was Clarke al meermaals naakt te zien: in bad, in opgebrande kleren en in seksscènes. Daar kreeg ze veel anti-feministische commentaar voor. In het interview legt ze uit waarom.

De eerste seizoenen van Game of Thrones draaiden nog rond seks en bloed. Nu de reeks tot een slot komt in seizoen 7 en 8, zijn er meer bebloede soldaten dan naakte lords en ladies te zien. Een personage dat nog wel zonder kleren in beeld komt, is Daenerys Targaryen. De Mother of Dragons steekt nogal graag iets in brand, inclusief haar kleren. Ook van seksscènes is ze niet vies.

"Bedankt voor deze seksscène!"

In het interview met Elle Magazine bespreekt ze een van haar lievelingsseksscènes, die met Daario Naharis. In tegenstelling tot haar bedavonturen in seizoen één, wordt ze niet langer verkracht door een Dothraki. De Khaleesi heeft nu zelf alle macht en beveelt haar strijder dan ook om zijn kleren uit te trekken. Over de scène zegt Clarke: "Ik ben oprecht naar de bedenkers van de serie (David Benioff en Dan Weiss) toegegaan om ze te bedanken. Dit was een scène waar ik op heb zitten te wachten!"

 

Anti-feministische kritiek

Emilia Clarke vertelde Elle dat ze veel commentaar kreeg op haar naaktscènes, maar dat ze die niet-feministische fans met deze scène van antwoord heeft gediend. "Ik krijg heel veel bagger over me heen om het feit dat ik naaktscènes en seksscènes doe. Die kritiek op zichzelf is zo anti-feministisch. Vrouwen die andere vrouwen haten – dat is het grootste probleem hier. Dat is zo triest. Het was dus prachtig om een scène te hebben waarin ik de baas kon zijn."

De kans dat we nog zo'n scène zullen zien is klein. Daenerys liet haar lover Daario Naharis namelijk achter in Mereen om de vrede in de stad te bewaren. Zelf trekt ze naar Westeros waar ze misschien wel een nieuwe minnaar vindt.

Over het filmen van het allerlaatste seizoen, vertelt Clarke dat ze nog steeds onzeker is. "Ik kan er niet van slapen. 'Je gaat het verknallen. Het is het laatste seizoen en het zal allemaal misgaan,' denk ik. Mijn vrienden zeggen dan dat mijn personage en ik één zijn en dat ik mijn hart moet volgen. Maar hoe hoger ik geprezen wordt, hoe groter de kans op falen. Het klinkt heel erg, maar het is waar! Ik wil niemand teleurstellen."

Lees meer