Volgende week gaan we terug richting 30 graden, maar er hangt onweer in de lucht

De zomer heeft de voorbije dagen een pauze ingelast en ons van broodnodige neerslag voorzien. Wie terug naar zomerse temperaturen snakt, kan al uitkijken naar volgende week. Het kwik zal vanaf het weekend stijgen en het KMI verwacht tegen woensdag weer waarden die bij de kaap van 30 graden aanleunen. Maar er hangt ook onweer in de lucht.

De grote hoeveelheden regen lijken ons land te hebben verlaten, al is een buitje morgen niet volledig uitgesloten. Vooral aan de kust zal het snel bewolken en is de kans op wat gedruppel het grootst. Het gaat echter om een zwakke storing, dus veel neerslag hoeven we ook niet te verwachten. Het kwik haalt in het binnenland zo'n 21 tot 22 graden.

Zaterdag zou de regen dan helemaal in een bijrol gedreven worden, met aangename temperaturen van 23 tot 24 graden. Af en toe zijn wat wolkjes mogelijk. Zondag neemt de wind wat toe, en die brengt meer bewolking met zich mee. De kans is reëel dat je de zon niet zo vaak gaat zien, hoewel het bij 25 graden opnieuw wat warmer wordt. In het slechtste geval kan er nog een bui uit die bewolking ontstaan.

Dinsdag mooiste dag

Maandag blijven die wolken hangen en is lichte regen mogelijk. In het binnenland is het wel nog altijd warm bij 24 graden. Het is voorlopig vooral uitkijken naar dinsdag, want dan krijgen we een ideale zomerdag. Zonnig en rustig weer bij aangename temperaturen van 26 graden. Tegen woensdag wordt de lucht dan weer onstabiel, en gaat het kwik nog meer de hoogte in. Er zijn dan waarden van 28 tot 29 graden mogelijk, maar het zal toch eerder wisselvallig zijn. Ook onweer is mogelijk.

Donderdag meer onweerachtige lucht met maxima die bij 30 graden aanleunen. 's Nachts koelt het dan ook niet veel af, het blijft zo'n 18 graden - ruim tien graden warmer dan de voorbije nacht ...

Voorlopig zien we hetzelfde weerbeeld voor vrijdag, de nationale feestdag. En ook in het eerste weekend van Tomorrowland blijft het ruim 25 graden, maar onstabiel. Al wachten we nog tot volgende week op het echte weerbericht van het festival in Boom.

Lees meer