Het wordt een knotsgek najaar voor racegames: Gran Turismo Sport komt op 18 oktober uit

Het bleef maar duren, en we hadden stiekem gehoopt dat Gran Turismo Sport intussen wel in de winkels zou liggen, maar nu heeft Playstation eindelijk een officiële datum bekend gemaakt. Op 18 oktober kunnen we virtueel rubber beginnen verbranden. Daarmee plaatst de bekendste racetitel van Sony zich in het midden van het drukke eindejaarsoffensief. Tussen nu en begin 2018 komen er vijf kanjers van racetitels uit.

Het moet andermaal één van de beste racegames ooit worden. Gran Turismo Sport wordt aan het nu al drukke eindejaarsschema voor racegames toegevoegd. Op 18 oktober zal het spel eindelijk beschikbaar zijn. We mochten al een paar demoversies testen en het ziet er echt bijzonder goed uit. Maar die releasedatum liet op zich wachten, en bij Playstation hielden ze de lippen stijf op elkaar. Tot vandaag dus, want nu kunnen we eindelijk beginnen aftellen. De komende weken en maanden zullen ze nog meer informatie lossen.

Zot najaar

Daarmee gaan echt alle grote racefranchises rechtstreeks de strijd met elkaar aan. In september zou ook al Project Cars 2 uitkomen, nog een game waar we erg veel van verwachten. Beide titels proberen zo realistisch mogelijk uit de hoek te komen, waardoor we een titanenstrijd verwachten. En om het helemaal compleet te maken zou Xbox in oktober met Forza Motorsport 7 uitkomen. Drie games die allemaal in hetzelfde genre om de kroon zullen strijden.

We kunnen nog verder gaan, want in november komt er ook een nieuwe Need For Speed-game uit, al is deze met straatracen als hoofddoel natuurlijk wel een buitenbeentje. En begin 2018 is het aan Ubisoft met The Crew 2. Je hoort het racefans, we gaan veel te hard verwend worden!

  • 22 september: PROJECT CARS 2
  • 3 oktober: FORZA MOTORSPORT 7
  • 18 oktober: GRAN TURISMO SPORT
  • 10 november: NEED FOR SPEED PAYBACK
  • begin 2017: THE CREW 2

Check in afwachting al even de trailer van Gran Turismo Sport:

 

Lees meer