Vijf aanvallen met bijtend zuur in Londen door daders op brommer, één verdachte opgepakt

Is Londen zijn gisterenavond vijf mensen aangevallen met een bijtend zuur. Minstens één van hen heeft daaraan zware blijvende gevolgen overgehouden. Het zou niet gaan om een terroristische aanval. De daders hebben tijdens hun aanvallen twee brommers gestolen van de slachtoffers.

De vijf aanvallen in Londen van gisterenavond duurden iets meer dan een uur. Twee daders op een brommer hebben in die tijd verschillende mensen aangevallen met een bijtend zuur. Enkele van die slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en minstens één van hen zou "levensveranderende" gevolgen overhouden aan de aanval.

De politie heeft ondertussen één verdachte opgepakt. Het zou gaan om een tiener. Over de andere dader is nog niets bekend.

455 aanvallen

Zuuraanvallen komen steeds meer voor, zeker in Londen. Vorig jaar waren er maar liefst 455 aanvallen met een bijtend zuur. Vaak gaat het over afrekeningen tussen bendes, maar in één vierde daarvan ging het om overvallen op straat.

Zo'n zuur is zelden dodelijk maar kan slachtoffers wel ernstige brandwonden geven en blindheid veroorzaken als het in de ogen komt. Er liggen plannen op tafel om de verkoop van bijtende zuren strenger te reguleren.

Een slachtoffer wordt onmiddellijk door de hulpdiensten verzorgd

De aanval zorgde voor veel politie op straat

Lees meer