(H)appy Friday: foto's bewerken, radio luisteren of het weer ... dit zijn de leukste nieuwe applicaties

Het is weer vrijdag en dus voor de meeste mensen tijd om het weekend in te zetten. Dat wil ook zeggen dat je tijd over hebt om wat applicaties te testen op je smartphone. Om je te helpen, tonen we hier de leukste nieuwe.

1. Cars: Lightning League

De nieuwe film van Cars komt eraan en daar hoort natuurlijk een spel bij. Cars: Lightning League is een klassiek racespel waarin je obstakels moet ontwijken, jumps nemen, boost pakken, je auto laten driften, ... Het leuke is dat je dat allemaal kan doen met de auto's uit de film op parcours die je zal herkennen in Cars 3.

Het nadeel is natuurlijk wel dat het een zogenaamd freemium-spel is. In theorie is het dus gratis, maar als je even speelt, zal je al snel merken dat je echt geld nodig hebt om snel vooruit te gaan.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: Android en iOS

2. Enlight Photofox

Enlight is al jaren een van de betere applicaties om foto's te bewerken op je smartphone en nu is er een gratis variant. De applicatie is namelijk overgeschakeld op een abonnementsfunctie. Je kan ze dus gratis downloaden en alle basisopties testen.

Voor 3,99 dollar per maand heb je beschikking tot alle mogelijkheden. Daarmee kan je foto's niet alleen verbeteren, maar kan je er zelfs echte kunstwerken van maken.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS

3. Flowx

Er zijn al talloze weerapplicaties beschikbaar, maar Flowx is met voorsprong de beste. Je voelt je een echte weerman of -vrouw met alle kaarten die je kan zien in de applicatie. Zo zie je een voor de komende week zowel de verwachtingen voor de neerslag, wind en temperatuur.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: Android

4. Replaio Radio

Eigenlijk is Replaio helemaal geen nieuwe applicatie, maar hij kreeg wel een grote update. De app is ideaal voor wie eens iets anders wil horen dan de Belgische radiozenders. Bij Replaio kan je kiezen tussen 30.000 zenders over heel de wereld. De applicatie houdt ook bij welke nummers je hebt beluisterd en zoekt naar nieuwe zenders die passen bij je profiel.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: Android

5. Sticky AI

Prisma is ondertussen bij iedereen wel bekend als fotoapplicatie, maar de makers hebben met Sticky AI een nieuwe app. Daarin kan je je selfies bewerken. De app knipt je hoofd los en laat je dan achtergrondkleuren, stickers en tekst toevoegen. Binnenkort zou er ook een Androidversie volgen.

Prijs: gratis - Beschikbaar voor: iOS

Lees meer