Dit mag je zeker niet missen op de Gentse Feesten!

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Tien dagen lang gaan in Gent de remmen los, kiezen tussen al die duizenden activiteiten is dan ook niet gemakkelijk. Daarom geven wij je alvast tien tips mee van dingen die je zeker niet mag missen! 

1: De sfeer opsnuiven bij PoléPolé

© PoléPolé

Tussen al die activiteiten is Polé Polé echt iets speciaal. Het vele volk op de anders zo rustige Graslei en Korenlei zorgen voor een geweldige ambiance. En als je toch op de Graslei bent laat je dan zeker eens verleiden tot een schitterende boottocht door onze prachtige stad, en vaar onder het gigantische podium van het festival.

Informatie: Alle dagen op de Gras en Korenlei, meer info vindt u op hun website.

2: Een nachtje doordoen op Trefpunt

Op het plein bij Sint-Jacobs van Trefpunt gaan ze elke dag door tot 3u met de Tref. discobar! Voor wie een nachtje wil doordoen de perfecte uitvalsbasis vol met sfeer en plezier. Bij Sint-Baafs gaan ze door tot 1u, terwijl op de Korenmarkt en bij PoléPolé rond 12u de optredens stoppen.

Het volledige programma vindt je hier

3: Uitrusten bij 8MM

© Jef Gelfhof

Doorheen de Gentse Feesten kan je elke dag terecht bij Nest in de oude bibliotheek Zuid. Acht verschilende fotografen stellen er in een Pop-up gallery hun werken tentoon. Een perfect rustpunt tijdens de Gentse Feesten, en je kan er trouwens heerlijke croque monsieurs eten!

Pop-up gallery 8mm van 14/07 tot 31/12/17 in de oude BIB zuid

4: Gaan ontbijten in het MIAT

Niets belangrijker dan een goed ontbijt alvorens te beginnen aan een lange dag, indien dit kan op een prachtige locatie in een historische tijdsgeest. De ontbijten gaan van 11 tot 14 euro, voor kinderen is er dan weer een speciaal ontbijt voorzien voor 7 euro.

Informatie: van 16 t.e.m. 24 juli van 8:30 tot 11:30. Reserveren is niet nodig, iedereen die voor 11:30 aankomt wordt bediend!

5: Iets in het Gents

© Kloaver Viere

Ook de vele Gentse initiatieven mogen we zeker niet vergeten! Voor wie wil lachen en plezier maken in het sappige Gentse dialect kan bij Kloaver Viere terecht. Tijdens hun show "Ne Goeien Genschen Hutsepot" brengen ze sketches en liedjes in onze favoriete wereldtaal Gents.

Op zondag 16, dinsdag 18 en donderdag 20 juli is er een matinee om 14:30. Maandag 17, woensdag 19, vrijdag 21 en zaterdag 22 juli is er een voorstelling om 19:30. Dit alles gaat door in de vip school in de martelaarslaan 13 te Gent. Reserveren kan voor 12 euro per persoon via: 09 236 18 48

6: Een Duvel & Die Verdammte Spielerei

Tijdens de Gentse Feesten is er elke dag de Duveltent aan het NH Belfort hotel in de Hoogpoort (naast het Stadhuis). Doorheen de dag kan je er Die Verdammte Spielerei vinden. Vier saxofoons, één percussionist en een megafoon meer heeft deze fanfare niet nodig om de mensen te amuseren, zeker de moeite waard!

De Duveltent is er van 14 t.e.m. 23 juli aan het NH hotel Belfort, hoogpoort 63, 9000 Gent.

7: Alina Pralina

© Het Gents Gazetje

Alina Pralina laat opnieuw de jongste kinderen genieten van een grappig sprookje en ze beleven samen met hun ouders een interactieve voorstelling met muzikale noot aan boord van een overdekte boot.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar en gaan door van 15 t.e.m. 17 juli om 11u, 14u en 17u. De prijs bedraagt 7 euro (inclusief een gratis Gruut biertje voor de begeleiders). Reserveren kan via: 09 269 08 69

8: Het Puppetbuskersfestival

Het mag zeker ook eens rustig zijn op de Gentse Feesten, dit festival met internationale figuurtheater voorstellingen biedt hier een schitterende oplossing voor. Toegankelijk voor zowel jong als oud, bekijk zeker eens hun website voor meer informatie.

9: Op stap met de mannen van IVAGO

Voor wie vroeg kan opstaan, of nog wakker is is er tussen 6u45 en 8u een rondleiding met enkele IVAGO-gidsen. Ja kan er van dichtbij bekijken hoe de IVAGO-ploegen de stad weer proper maken voor een nieuwe dag Gentse Feesten. De wandeling eindigt met het middeleeuws ontbijt aan het MIAT

De ochtendwandeling start op donderdag 20 juli om 6:45 een het stadhuis van Gent, de prijs bedraagt 8 euro. Reserveren kan via: 09 240 81 11 of info@ivago.be

10: Het Gents Gazetje volgen!

© Het Gents Gazetje

Wie op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen op de Gentse Feesten moet zeker Het Gents Gazetje volgend! Een team van meer als 10 reporters staan dagelijks klaar om zoveel mogelijk gebeurtenissen van de Gentse Feesten in beeld te brengen.

Het Gents Gazetje is er tijdens de Gentse Feesten 24/24 op de Facebookpagina