Obama is nog steeds president in een brief die nieuwkomers verwelkomt

Obama zit misschien niet meer in het Witte Huis, maar slaagt er toch in om brieven te verspreiden met zijn presidentiële handtekening. In de Verenigde Staten krijgen alle nieuwkomers na hun inburgering een welkomstbrief. Normaal gezien zou de brief ondertekend moeten worden door de huidige president, maar Trumps handtekening is nergens te bespeuren. De handtekening van Obama daarentegen sluit 200 brieven af.

Na een inburgering krijgen inwoners van de Verenigde Staten een brief van de president. Een columnist van de St. Louis Post-Dispatch, Aisha Sultan, deelde een foto van de brief die haar Britsgeborene echtgenoot heeft aangekregen: ondertekend door president Barack Obama.

Amerikaanse burgerschapsdiensten

Deze brieven worden verdeeld door de Amerikaanse burgerschaps- en immigratiediensten, een afdeling van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, vertelde de persdienst van USCIS aan The Hill. Er zijn ongeveer 200 gedateerde brieven verspreid geraakt.

USCIS vertelde dat ongeveer 300.000 mensen ingeburgerd zijn sinds de inhuldiging van Trump. Het agentschap heeft intussen ook al een welkomstbrief en videobericht ontvangen van Trump, maar het wordt nog niet gebruikt. Het zou nog enkele maanden duren vooraleer nieuwe burgers een felicitatiebrief of videoboodschap ontvangen van de huidige president.

"Wij omarmen u als een nieuwe burger van ons land en wij verwelkomen u in de Amerikaanse familie." Ondergetekend door Barack Obama.

Het bericht werd op Twitter meer dan 175.000 keer geliked. De reacties zijn uiteraard ook hilarisch.

Lees meer