Was dat nu een verwijzing naar Harry Potter in de eerste aflevering van Game of Thrones?

Als je echt gespaard wil blijven van 'Game of Thrones'-spoilers, kan je best eerst de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bekijken voor je verder leest. Al is het verschijnen van Jim Broadbent geen grote verrassing. De acteur is misschien wel het meest bekend voor zijn rol in de Harry Potter-franchise. En fans van die films zagen in de eerste aflevering van 'Game of Thrones' een duidelijke verwijzing naar de verhalen van J.K. Rowling.

Jim Broadbent stond vooral bekend als professor Horace Slughorn (Hildebrand Slakhoorn in de Nederlandstalige versies) uit de Harry Potter-boeken en films. Maar na de première van het nieuwe seizoen van Game of Thrones zal de acteur ook herkend worden als Archmaester Ebrose, de hoogste in rang onder de maesters. Samwell Tarly kwam vorig seizoen aan in Oldtown waar hij opgeleid moet worden tot maester. Daarom is hij in leer bij de Archmaester himself.

"Rescricted section of the library"

In de nieuwe aflevering vraagt Sam aan de Archmaester of hij in de afgesloten sectie van de grote bibliotheek mag komen, om zo meer te leren over de White Walkers. Dat deed bij vele Harry Potter-fans een belletje rinkelen. Zij herkenden niet alleen 'hun' professor Slughorn, maar dat er iemand naar de "restricted section of the library" vraagt, doet ons toch echt wel denken aan Harry, Hermione en Ron. Ook in Harry Potter komt een verboden deel van de bibliotheek meermaals ter sprake. Harry zoekt er ook naar meer informatie over zwarte magie.

Het was dan ook niet toevallig dat net de bekende acteur uit de Harry Potter-films die vraag kreeg. De vraag is natuurlijk of ze speciaal hem hebben gecast om die verwijzing te kunnen maken. Hoe dan ook, het was een leuk momentje in een spannende eerste aflevering van Game of Thrones. Het is alvast een week wachten om te zien of Broadbent nog meerdere referenties naar de Harry Potter-franchise zal maken.

Lees meer