De trailer voor aflevering twee van Game of Thrones en wat we eruit kunnen halen

Seizoen zeven is nog maar net gestart, of er is al een trailer voor de tweede aflevering. Hij duurt 20 seconden maar er zitten toch een aantal hints in verborgen. We zetten ze even op een rij. Opgepast voor spoilers van de eerste aflevering en hypotheses over de tweede aflevering.

In de eerste aflevering zagen we Sansa die Littlefinger aan de kant zet, Sam die potten uitschraapt in de Citadel en Daenerys die eindelijk thuiskomt. Op Arya’s feestje bij de Freys na, een luchtige en humoristische aflevering. Zelfs Ed Sheeran mocht blijven leven. Het leek erop dat de schaakstukken gezet werden om in aflevering twee, “Stormborn”, echt van start te gaan met de actie. De trailer laat dan ook zien dat er veel te gebeuren staat.

"We moeten nu King's Landing aanvallen!"

Voor de fans van Daenerys was de eerste aflevering een magere. Enkel op het einde zien we hoe ze aankomt in Dragonstone. Haar enigste woorden zijn "Shall we begin?" De trailer van aflevering twee geeft daar volmondig antwoord op. We zien een shot van Daenerys samen met haar raadgevers Tyrion, Varys, Missandei, Grey Worm, Olenna Tyrell, Ellaria Sand, Yara en Theon Greyjoy. Het is Yara die Daenerys probeert te overtuigen om te vechten. "We hebben een leger, een vloot en drie draken. We moeten nu King’s Landing aanvallen." Maar het is veel logischer als Daenerys eerst Casterly Rock zou aanvallen, de thuishaven van de Lannisters. Daar heeft Tyrion ook meer inzicht in en weet hij alle geheime ingangen te vinden. In de trailer voor het zevende seizoen waren enkel Dothraki te zien die voor Daenerys vochten. Zou het kunnen dat de impulsieve Greyjoys toch naar King’s Landing trekken, in hun eentje?

The lone wolf dies but the pack survives

De geluidstechnicus Paula Fairfield vertelde eerder al dat er een “mooie wolvenscène” zal zijn in seizoen zeven. In de trailer is duidelijk een (niet zo vriendelijke) wolf te zien, gevolgd door een shot van Arya. In de boeken van Game of Thrones is er na de verdwijning van Nymeria, de wolf van Arya, meermaals sprake van een grote vrouwelijke wolf die met een roedel in de bossen van de Riverlands Lannisters en Freys aanvalt. Arya is daar nu in de buurt en de kans bestaat dat die grote wolf Nymeria is. Zeker omdat het bedrijf dat de honden aanlevert tijdens de opnames ook een foto van Nymeria op Instagram poste.

Ellaria maakt het Euron gemakkelijk

In de trailer zitten ook een aantal snelle shots en als je goed oplet, zie je er twee met Ellaria Sand. Eentje waar ze met een zweep of een ander wapen rondslingert en een waar ze kust met Yara Greyjoy in een kajuit. Via een vergezochte link kunnen deze scènes verbonden zijn met elkaar. Euron beloofde namelijk aan Cersei een gift mee te nemen bij zijn terugkeer. Als Daenerys te onbereikbaar is, is Ellaria Sand een goeie tweede keuze. Zij heeft tenslotte Myrcella, de enigste dochter van Cersie, vermoord. Als Ellaria met Yara en Theon aan het varen is, kan Euron twee vliegen in een klap slaan: Ellaria Sands hoofd meenemen voor Cersei en wraak nemen op Theon en Yara.

Jon Snow op bezoek bij Daenerys

Uit de korte inhoud van aflevering twee weten we dat Daenerys een ‘onverwachte bezoeker’ zal krijgen. In de trailer zien we dat een paar ruiters onder de poorten van Winterfell rijden, wat er op wijst dat Jon Snow misschien wel naar Dragonstone gaat. Daenerys kijkt ook verdacht over haar schouder terwijl ze met Varys aan het praten is en iemand haar kamer binnenkomt. Eerder hoorden we al uit de mond van de kostuumontwerpster dat Jon Daenerys zou ontmoeten in haar slaapkamer. Jon Snow is nog steeds op zoek naar manschappen die zijn leger tegen de White Walkers kunnen aanvullen. Of zou hij gehoord hebben dat een van zijn ouders misschien een Targaryen is?

Het vertrek van Jon Snow richting Dragonstone zou wel eens veroorzaakt kunnen zijn door Petyr 'Littlefinger' Baelish. In de trailer zien we hoe Jon hem bij zijn keel grijpt en in een interview vertelde acteur Kit Harington dat Jon Snow en Littlefinger absoluut geen vrienden zijn. Littlefinger is een van de weinigen die de waarheid over Jon’s ouders kent. Als hij dit zou verspreiden in het Noorden, ondermijnt hij de macht van Jon Snow. Zoals Yohn Royce het zo mooi zegt: "A Targaryen cannot be trusted.” en dus ook niet Jon Snow, die volgens verschillende theorieën half Targaryen is. Op die manier zaait Littlefinger opnieuw vanop de achtergrond onrust. In de korte inhoud van aflevering twee stond ook dat "Jon Snow een opstand te verwerken" krijgt. De oorzaak daarvan kan dus bij Jon Snow's ouders liggen, een geheim dat alleen Littlefinger (en Bran die nu nog aan de Wall zit) kan rondbazuinen.

 

Lees meer