Dit is de nieuwe en creatieve manier om iemand te zeggen dat 'tante Rosa' op bezoek is

Nail art om mensen te vertellen dat je je maandstonden hebt? Check. Op die manier kan je uitleggen dat je niet zo lekker in je vel zit, zonder daar veel woorden aan vuil te maken.

Vrouwen overal ter wereld kennen het probleem: elke maand is er een week dat onze maandstonden ons leven wat zuur komen maken. En dan moet je je nog vaak verantwoorden voor je prikkelbaarheid of je laag energiepeil. Nu kan je onmiddellijk duidelijk maken dat 'de rode vlag uithangt' zonder dat je dat met zoveel woorden moet zeggen.

Nail art

Annelies Hofmeyr is een Canadese kunstenares die leuke nail art ontworpen heeft waarmee in een ogenblik het voor iedereen duidelijk wordt dat je je regels hebt. Hofmeyr maakte de nail art naar aanleiding van haar project, The Period Project. Met dat project wil ze onze eenzijdige kijk op vrouwenlichamen in de kijker zetten en er een alternatief voor bedenken.

Bloeden in luipaardlegging

De kunstenares bedacht het project in 2015 nadat een foto die ze op Instagram had gepost, zonder uitleg werd verwijderd. Het beeld toont een vrouw in een luipaardlegging die (overduidelijk, maar heel overdreven) haar maandstonden heeft.

Hofmeyr is natuurlijk niet de eerste persoon om zoiets te bedenken. Wij vonden nog pareltjes op het internet. Dus ladies: als 'tante Rosa' volgende maand weer een bezoekje komt brengen, haal dan je nagellak maar boven en wees creatief!

De creatie van Annelies Hofmeyr

Mochten de tekeningen niet duidelijk zijn, dan kan je nog schrijven dat je maandstonden er zijn

Glitters maken zelfs je maandstonden wat glamoureuzer ... toch?

Mocht je geïnteresseerd zijn, de decals voor deze nail art kun je hier kopen.

Lees meer