Zomer of geen zomer, naar deze 9 tv-series mag je in augustus op Netflix en co uitkijken

De eerste maand van de zomervakantie hadden we het grote HBO-offensief en in augustus gaan we door met een pak nieuwe tv-series. Uitschieter is natuurlijk de nieuwe Marvel-reeks, maar er is echt wel veel meer dan dat. En ook Apple doet uitzonderlijk eens mee in ons maandoverzicht.

1. Comrade Detective (Amazon - NIEUW - 04/08)

Een politieserie die zich afspeelt in het Roemenië van de Koude Oorlog. Wat de serie nu al bijzonder maakt is dat het één van de eerste in het Engels gedubde series op dit niveau moet zijn. In de jaren 80 zou Engels in Roemenië uiteraard uit den boze geweest zijn, dus hebben de makers voor echte Roemeense acteurs in de hoofdrollen gekozen. Florin Piersic Jr. en Corneliu Ulici acteren en spreken elk hun eigen taal, maar wij zullen hen niet horen. De Engelstalige voice-over wordt ingesproken door Amerikaanse acteurs, en niet de minste: Channing Tatum en Joseph Gordon-Levitt.

Vergeten serie

Andere bekende acteurs die in dit geval enkel hun stem lenen om de serie te dubben zijn Chloë Sevigny, Jenny Slate, Kim Basinger, Debra Winger, en nog een pak anderen. Comrade Detective is de populairste en langstlopende serie van het land, gelanceerd door de Roemeense overheid. Uiteraard moest de serie niet enkel burgers entertainen, maar ook communistische ideeën verspreiden en een diep gevoel van nationalisme opwekken bij de kijkers.

In het eerste seizoen zien we rechercheurs Gregor Anghel en Iosef Baciu de moord op hun collega Nikita Ionesco onderzoeken. Ze ontdekken intussen ook een plot dat hun land kapot kan maken en uiteraard z'n oorsprong vindt bij kapitalisme. Amazon omschrijft dat de serie na de val van de Berlijnse Muur vergeten is geraakt, maar nu digitaal herwerkt is en door Amerikaanse acteurs gedubd werd. Maar dat het uiteraard allemaal bij de illusie hoort, besef je als je ziet dat één van de hoofdrolspelers bijvoorbeeld pas geboren is in de tijd dat deze serie zou gelopen hebben. Toch wat mysterieus en we zijn benieuwd of Amazon in z'n opzet slaagt.

2. Wey Hot American Summer (Netflix - NIEUW - 04/08)

© Netflix

Wet Hot American Summer is een film uit 2001, en Netflix maakte al eens een serie die als prequel moest dienen. Nu is het tijd voor de sequel, en zoals de titel al doet vermoeden, speelt die zich tien jaar later af. Het originele zomerkamp uit de film had plaats in het jaar 1981, dus zal deze serie zich in 1991 gaan afspelen. De Netflix-reeks bestaat uit acht afleveringen.

Reünie voor de acteurs

Voor de serie heeft Netflix in elk geval een groot deel van de cast opnieuw samengebracht. Figuren zoals Elizabeth Banks en Michael Ian Black waren er in 2001 al bij in de film waar alles rond draait. Vele andere acteurs speelden mee in First Day Of Camp, de prequel die twee jaar geleden op Netflix verscheen. Toen ook in het midden van de zomer, want je kan zo'n reeks toch onmogelijk in de winter uitbrengen.

De cast wordt aangevuld met een resem nieuwe acteurs, onder wie Mark Feuerstein en Alyssa Milano. Die laatste was ten tijde van de film nog actief als de heks Phoebe in Charmed.

 

3. Carpool Karaoke: the series (Apple Music - NIEUW - 08/08)

Het verhaal van een rubriek in een show die populairder werd dan de show zelf. Zo zijn er in het verleden nog wel een paar geweest - zelfs The Simpsons waren ooit een animatiefilmpje van enkele minuten in een andere show. James Corden is bij het brede publiek intussen bekend geworden voor z'n beroemde Carpool Karaoke, het enige stukje van z'n show dat door een groot deel van de Belgen bekeken wordt. De grootste sterren namen al plaats in de auto van James Corden, en dus besloot Apple Music van de rubriek een eigen programma te maken.

Niet altijd met James Corden

Voor één keer dus geen tv-serie in deze rubriek, maar wel een vaste afspraak op de muziekservice van Apple. De rechten voor televisie zijn nog altijd in handen van CBS, dus we gaan de Carpool Karaoke ook gewoon in de show van James Corden blijven zien. Voor de muzikale versie heeft Apple meteen een pak bekende gasten kunnen strikken: John Legend, Alicia Keys, Will Smith, basketballegendes Shaquille O'Neal en Lebron James, en Game Of Thrones-actrices Sophie Turner en Maisie Williams. James Corden zal in een aantal afleveringen z'n opwachting maken.

Wanneer Corden niet van de partij is, zullen andere sterren tijdens de autorit aan elkaar gekoppeld worden. De afleveringen zullen beschikbaar zijn voor Apple Music-abonnees. Zo'n abonnement kost 9,99 euro per maand, ongeveer hetzelfde als Spotify. Studenten kunnen zich al voor de helft van de prijs inschrijven. De Carpool Karaoke-serie komt er uiteindelijk een viertal maanden later dan verwacht.

 

4. Atypical (Netflix - NIEUW - 11/08)

Het aantal echte blockbusters op Netflix deze maand is beperkt, waardoor enkele nieuwe series van die stilte kunnen profiteren. Atypical is een coming of age-serie, maar dan geen 'typische'. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van iemand met autisme. De 18-jarige Sam, gespeeld door Keir Gilchrist, wil als autistische jongen een zo normaal mogelijk leven leiden. Dus gaat hij op zoek naar een meisje om mee te daten. Intussen krijgt hij advies van zijn moeder Elsa, een rol van Jennifer Jason Leigh.

"Borsten zien"

De dramareeks zal uiteraard ook een komische toon hebben. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van ongeveer een half uur. Netflix tast in de serie de definitie af van wat normaal is. Terwijl Sam de wereld ontdekt, moet ook z'n omgeving leren omgaan met veranderingen in hun leven. "Op een bepaald moment hoop ik echt, echt dat ik borsten kan zien", zegt Sam tegen z'n moeder.

De serie zal in elk geval het thema van autisme op een positieve manier in de kijker proberen zetten. Ze hebben hiervoor beroep gedaan op een professor in het bijzonder onderwijs aan de California State University. Andermaal dus een tienerserie waarmee Netflix er vermoedelijk in zal slagen op te vallen en zich te onderscheiden van het ruime aanbod dat al bestaat.

 

5. White Gold (BBC/Netflix - NIEUW - 11/08)

© BBC

Tussen al dat lekkers op Netflix vinden we volgende maand ook nog een recente BBC-reeks. White Gold verscheen nog maar enkele maanden geleden, en nu kunnen we de reeks dus al op Netflix bingewatchen. De serie vertelt het verhaal van een showroom in Essex in 1983. Ze wordt geleid door de charismatische verkoper Vincent.

Saul

In de beschrijving doet Vincent ons een beetje denken aan advocaat Saul Goodman uit Breaking Bad en Better Call Saul. Ook Vincent is er immers niet vies van om de regels aan zijn laars te lappen als hij daarmee een verkoop kan doordrukken. Verwacht je dus aan veel bedrog en rivaliteit, en ook drugs, geld en seks zullen een rode draad doorheen de serie vormen.

De serie is uiteraard vooral komisch bedoeld. Je zal misschien acteurs Ed Westwick (Gossip Girl), Joe Thomas, James Buckley en Lauren O'Rourke herkennen. Tot hiertoe kreeg White Gold overwegend positieve kritiek.

IMDB-score: 7,5

 

6. Greenleaf (OWN/Netflix - seizoen 2B - 15/08)

In augustus hervat het tweede seizoen van de serie Greenleaf. De reeks van Oprah Winfrey ging vorige zomer in première en werd meteen erg goed onthaald. Het verhaal gaat over de familie Greenleaf, die een megakerk in Memphis bezit. Hun aanhangers zijn voornamelijk zwarte burgers. De familie krijgt echter constant te maken met schandalen en geheimen.

Groen blaadje

Naar de buitenwereld lijkt dit gezin heel normaal, maar ze hebben dan ook heel wat te verbergen. De naam van de familie is ook nog interessant, vertaald is dat 'groen blaadje'. In de Bijbel zouden verschillende verzen opperen dat geld je zal doen lijden, maar dat je door God te volgen zult bloeien als een groen blaadje.

Op dit moment kan je op Netflix enkel nog maar het eerste seizoen bekijken, maar het tweede is intussen ook aangekondigd voor komende maand. Al zal dat mogelijk niet het volledige tweede seizoen zijn, maar enkel het eerste luik. Heb je intussen het eerste nog niet gezien, dan weet je meteen wat te doen.

IMDB-score: 7,3

 

7. Marvel's The Defenders (Netflix - NIEUW - 18/08)

Netflix begon enkele jaren geleden toe te werken naar één van de grootste mash-ups met superhelden. Eerst was er Daredevil, dan Jessica Jones, vervolgens Luke Cage en tot slot Iron Fist. Die laatste werd niet door iedereen even goed gesmaakt, maar de eerste drie doen wel het beste hopen voor deze ultieme serie in de samenwerking met Marvel.

Sigourney Weaver

De acteurs van de superhelden uit hun originele reeks zullen ook nu weer in de huid van hun personage kruipen. Dat wil zeggen: Charlie Fox als Daredevil, Krysten Ritter als Jessica Jones, Mike Colter als Luke Cage, en Finn Jones als Iron Fist. De slechterik waartegen ze hun krachten bundelen is de mysterieuze Alexandra, aan wie niemand minder dan Sigourney Weaver gestalte zal geven.

Je zal voorts ook nog enkele gezichten herkennen die eveneens een rol hadden in de soloseries van de vier superhelden. Over het verhaal doen de makers voorlopig heel mysterieus, maar je kan al raden dat deze vier lone wolves aanvankelijk niet goed met elkaar zullen kunnen samenwerken. We hebben er dus alle vertrouwen in dat deze reeks beter zal zijn dan die van Iron Fist. Hoe dan ook is het op papier de topper van deze maand!

 

8. The Mist (Netflix - NIEUW - 25/08)

© Netflix

Deze serie zal filmliefhebbers bekend in de oren klinken. En boekenliefhebbers ook, want origineel was het een boek van Stephen King. Nu heeft Netflix het onder handen genomen. Eind augustus zullen we de tien afleveringen allemaal meteen kunnen streamen.

Afgescheiden van de wereld

Het verhaal gaat over een klein stadje dat plots te maken krijgen met een brutale misdaad. Terwijl ze hiermee moeten leren omgaan, dringt er een dichte mist binnen. Plots worden ze van de rest van de wereld afscheiden. Sommige bewoners kunnen door de mist ook niet meer bij hun geliefden. Op die manier worden families, vrienden en vijanden gedwongen samen te leven en de mist te bestrijden. Het doet ons ook wel een beetje denken aan de serie Under The Dome, niet toevallig ook gebaseerd op een boek van Stephen King.

Acteurs die je aan het werk zult zien zijn: Morgan Spector, Alyssa Sutherland, Gus Birney, Danica Curcic, Okezie Morro, Luke Cosgrove, Darren Pettie, Russell Posner, Dan Butler, Isiah Washington, Jr. en Frances Conroy. Hoe goed de inhoud ook klinkt, voorlopig scoort de serie niet goed in de beoordelingen van kijkers. Benieuwd of het Netflix-publiek The Mist wel kan smaken.

IMDB-score: 5,5

 

9. Disjointed (Netflix - NIEUW - 25/08)

Tot slot is er nog één Netflix-titel die kan verrassen in augustus, al is het maar omdat het een sitcom met actrice Kathy Bates is. Ze speelt Ruth, een vrouw die al haar leven lang voor de legalisering van cannabis ijvert. Nu komt haar droom eindelijk uit en start ze haar eigen cannabisapotheek. Ze wordt bijgestaan door drie charismatische assistenten, haar zoon en een veiligheidsagent die de nodige problemen heeft na zijn legerdienst in Afghanistan.

Het wordt dus zeker een komische serie. Wat heel hoopgevend is: Chuck Lorre Production zit erachter, en zij hebben toch al een pak sterke komische reeksen achter de rug. De bekendste zijn The Big Bang Theory en Two And A Half Men. Humor blijft deze zomer dus het belangrijkste ingrediënt in de keuken van Netflix.

 

Lees meer