Het wordt warm vandaag en morgen! Maar wat met de dagen daarna? 

Als je deze twee dagen net het land verlaat en fan bent van de warmte, heb je toch een beetje pech want het weer wordt heerlijk. Vandaag en morgen wordt het prachtig weer met temperaturen richting 30 graden. Maar kijk, we leven nu eenmaal in België en verwacht je dus ook aan typisch Belgisch weer met een grijs wolkje na enkele zonnige dagen.

In de loop van vandaag lopen de temperaturen op tot 28 graden in Vlaanderen. Het blijft droog, maar hier en daar zullen er wel wat wolken vormen. We leven natuurlijk in Belgi dus we verwachten ons ook aan typisch Belgisch weer. De komende nacht zijn onweersbuien zeker mogelijk met temperaturen tussen 18 en 21 graden.

Woensdag

De ochtend start alweer zonnig maar daar komt in de loop van de dag wel verandering in. In de namiddag zullen er in heel het land wolken vormen. Het wordt drukkend warm tussen 30 en 32 graden. Op enkele lokale buien na, zal het grotendeels op de meeste plaatsen droog blijven. Ook morgen kunnen wij ons verwachten aan onweersbuien die vanuit Frankrijk naar ons trekken.

Donderdag

En dan gaat het weer een beetje bergaf: in de ochtend zal het af en toe opklaren maar zullen er vooral wolken boven het land hangen. Regen en onweer is zeker niet uitgesloten, zeker in het oosten van het land. Temperaturen zullen schommelen tussen 19 en 25 graden.

Vanaf vrijdag

Volgens meteo.be zijn we vrijdag en zaterdag afhankelijk van een zuidwestelijke maritieme luchtstroom. Hierdoor krijgen we afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Het goede nieuws is dat het wel overwegend droog blijft. We kunnen ons verwachten aan temperaturen rond 24 graden.

Lees meer