Facebook is weer met iets nieuws afgekomen, maar kennen we dat niet nog van vroeger?

Social media wordt alsmaar belangrijker in ons leven en neemt het stukje bij beetje over. Soms wordt social media zelfs een beetje eng, zoals nu. Facebook heeft een nieuwe functie en mensen zijn aan het flippen. Begrijpelijk ook ...

Er gaat zelden een uur voorbij zonder dat we Twitter, Instagram, Snapchat of Facebook checken: wat hebben onze vrienden gepost? Wat hebben onze vijanden gepost? Wat gebeurt er in de wereld? Vragen die wij ons regelmatig afvragen en ons meteen doen aanmelden.

Koning van social media

Als we denken aan social media, denken we meteen aan Facebook. Logisch ook want de website is verschillende functies aan het overnemen en andere applicaties aan het overkopen. Maar nu gaat Facebook volgens enkele mensen te ver. Het netwerk heeft een knop geïnstalleerd op iedereen zijn profiel zodat je hem of haar 'Hallo' kan zeggen.

© Facebook

Porren 2.0

Het enige wat het doet is een 'Hallo' sturen naar iemand, wat eigenlijk best wel leuk is om te doen. Het doet ons vooral denken aan de oude 'Porfunctie', die vrijwel onschuldig was. Hoewel we erin kunnen komen dat deze nieuwe functie toch voor problemen kan zorgen: als je een profiel bekijkt, iemand wil verwijderen of toevoegen, kan je per ongeluk op 'Hallo' klikken. Wat dan hé?

Al goed dat Facebook heeft gedacht aan mensen die per ongeluk op 'Hallo' klikken, want er is een manier om het op te lossen. Je zou gewoon opnieuw moeten klikken op 'Hallo' voordat de andere persoon een melding krijgt en het ziet. Snel opnieuw klikken op 'Hallo' en ze zullen niets doorhebben. Alle klungelige gebruikers bedanken jou, Facebook!

Bedrog tegengaan

Facebook zou meerdere veranderingen installeren. Volgens Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, zouden ook bepaalde functies worden gestalleerd om bedriegers tegen te houden. Mensen die hun partners willen bedriegen, wordt een pak moeilijker via Facebook. Wanneer en hoe Zuckerberg dat gaat doen, is voorlopig nog een vraag.

Lees meer