Even ontsnappen aan de hitte? Dan kan je in augustus naar deze 11 films gaan kijken

Hopelijk moeten we tidjens de tweede maand van deze zomer niet door de regen de bioscoop induiken, de hitte is ook een goed excuus. En dan mag het lang heet zijn, want we hebben liefst elf interessante films in de aanbieding. Eentje met Emma Watson, Kevin 'Frank Underwood' Spacey als Richard Nixon, en een opgesmukte versie van Arnold Schwarzenegger in 3D.

1. Bigfoot Junior (2 augustus)

Animatiefilm - België - met stemmen van Roel Vanderstukken & Lien Van de Kelder

Een animatiefilm van Belgische makelij, dat is altijd een beetje bijzonder. Bigfoot Junior werd gemaakt door de studio nWave en is geregisseerd door onze landgenoot Ben Stassen. Voor de stemmen hebben ze ook een hele resem bekende Vlamingen gestrikt, waaronder Roel Vanderstukken, Lien Van de Kelder, Sven De Ridder en Ivan Pecnik.

Het verhaal gaat over de 13-jarige Adam die zijn vader probeert op te sporen. Die is in mysterieuze omstandigheden verdwenen. Plots ontdekt hij dat z'n vader de legendarische Bigfoot is. Hij hield zich al die tijd in het woud verborgen om z'n familie te beschermen. Ondertussen wil multinational HairCo Bigfoot vangen om er experimenten op uit te voeren. Vader en zoon slagen erin hun verloren tijd in te halen, maar beseffen niet dat ze op de hielen worden gezeten. Adam leert ook dat hij de bovennatuurlijke krachten van zijn vader geërfd heeft.

 

2. Baby Driver (2 augustus)

Actie/thiller - Engeland - met o.a. Kevin Spâcey & Jamie Foxx - 112 minuten

Het is een mooie maand voor fans van Kevin Spacey, want de acteur is liefst twee keer te zien in de bioscoop. De eerste film is er eentje met een knappe cast, want voorts doen ook Jamie Foxx en Lily James mee. De hoofdrol is voor Ansel Elgort die een getalenteerde jonge chauffeur speelt.

Met z'n eigen soundtrack probeert hij de beste in de sector te worden. Plots ontmoet hij het meisje van dromen, gespeeld door Lily James. Voor hem is dat de ideale reden om z'n criminele verleden achter zich te laten. Maar dat is buiten Kevin Spacey gerekend, die een gangsterbaas speelt. Geef toe, moeilijk gaat het niet zijn om Spacey als de baas van een bende gangsters te zien.

 

3. The Big Sick (9 augustus)

Romantische komedie - VS -met o.a. Kumail Nanjiani & Zoe Kazan - 119 minuten

Wie een beetje romantiek zoekt in het midden van de zomer kan naar deze film gaan kijken. Kumail en Emily zijn na een one-night-stand smoorverliefd op elkaar. Kumail verbergt zijn vriendin echter voor zijn ouders, die hem toch liever met een Pakistaans meisje zien trouwen. Emily komt erachter en wil hem plots niet meer zien. Tot Emily ziek wordt en in een coma belandt. Kumail wijkt geen moment van haar bed, tot groter ergernis van zijn ouders.

Wat de film bijzonder maakt is dat het om een waargebeurd verhaal gaat. Kumail speelt eigenlijk zichzelf in de film. Hij is een komiek uit New York en leerde dus daadwerkelijk op deze manier z'n vrouw kennen. Op het festival Sundance werd de film alvast warm onthaald, een must dus voor liefhebbers van romantiek.

 

4. The EMOJIMovie: Express Yourself (9 augustus)

Animatiefilm - VS - met stemmen van James Corden & Ilana Glazer - 86 minuten

Hoezeer we ook toejuichen dat het lachend kakske eindelijk z'n eigen film krijgt, toch hebben we nog wat twijfels. Maar we zijn ook net nieuwsgierig genoeg om te gaan kijken hoe een film met onze bekende emoji eruit ziet. En vooral welke emoji we na het bekijken van de film gaan gebruiken om onze gevoelens erbij te omschrijven. Voor de Vlaamse stemmencast heeft Laura Tesoro alvast getekend.

De emoji wonen in Textopolis, een bruisende stad waarin ze hopen geselecteerd te worden door de gebruiker van de telefoon. Iedere emoji heeft slechts één gelaatsuitdrukking, behalve Gene die zonder filter geboren werd. Hij wil even "normaal" worden als de andere emoji, en daarvoor roept hij de hulp in van codekraker Jailbreak. Samen beginnen ze aan een avontuur door de apps van de telefoon. En als je nu begint te twijfelen aan de inhoud van het verhaal, bedenk dan gewoon: het lachend kakske doet mee!

 

5. The Circle (9 augustus)

Sci-Fi/thriller - VS/VAE - met Emma Watson & Ellar Coltrane - 110 minuten

Emma Watson stapt na Beauty and the Beast even uit de romantische films voor een verfilming van het gelijknamige boek van Dave Eggers. Ze speelt de hoofdrol van het verhaal, Mae, een jonge vrouw die door het grootste en machtigste technologie- en sociale mediabedrijf ter wereld wordt aangenomen. Ze klimt snel op de ladder en wordt door de bedrijfsleider aangespoord om deel te nemen aan een experiment dat alle grenzen van de privacy en ethiek overschrijdt.

Het experiment en iedere beslissing die ze neemt, hebben een enorme weerslag op haar persoonlijke leven, maar ook op de toekomst van haar vrienden, familie, en zelfs de hele mensheid. Naast Emma Watson zien we nog meer bekende gezichten. Tom Hanks speelt de grote baas, en voorts herken je ook Ellar Coltrane, Bill Paxton en voormalige Doctor Who-sidekick Karen Gillan.

 

6. Annabelle: Creation (9 augustus)

Horror/thriller - VS - met Miranda Otto & Alicia Vela-Bailey - 109 minuten

Soms komt een film een paar maanden te vroeg uit. Dat gevoel hebben we wel bij Annabelle: Creation, een film die zich aankondigt als een topper in het horrorgenre. Met Halloween snakken we naar een goede horrorfilm in de bioscoop die ons doet huiveren en 's avonds in de kast en onder het bed doet kijken. Nu zullen we het dan maar doen terwijl het buiten mogelijk nog snikheet is. Een voordeel: het wordt niet snel donker.

Annabelle, het hoofdpersonage uit de titel, is een pop. Enkele jaren geleden is de dochter van een poppenmaker op tragische wijze om het leven gekomen. Nu verwelkomt hij samen met zijn vrouw een non en enkele weesmeisjes in huis. Zij worden al snel het doelwit van Annabelle, die een bezeten creatie van de poppenmaker blijkt. Griezelige poppen in horrorfilms, waar hebben we dat nog gehoord?

 

7. Elvis & Nixon (16 augustus)

Komedie - VS - met Kevin Spacey & Alex Pettyfer - 86 minuten

Kevin Spacey als president van de Verenigde Staten? Om de ene of de andere reden is het niet moeilijk om ons dat in te beelden ... Al zal het natuurlijk niet simpel zijn om Frank Underwood te vergeten wanneer hij Richard Nixon speelt. Elvis Presley en Nixon in één film? Ja, het verhaal is zelfs waargebeurd. Op 21 december 1970 stond The King onaangekondigd voor de poorten van het Witte Huis. Hij wou de president ontmoeten.

Elvis had een verzoek om een officiële undercoverpositie bij de FBI aangesteld te krijgen. Hij was toch de aangewezen persoon om hen te helpen bij hun strijd tegen drugs? Er volgde een race tegen de klok om de ontmoeting naar wens te laten verlopen. Beide figuren bevonden zich toen nog in hun gloriejaren. De foto van hun ontmoeting is nog steeds de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief. Daar zal deze film nog een schepje bovenop doen, ook al scoort de film in de recensies niet bijster goed. In Amerika is de film al meer dan een jaar geleden uitgebracht.

 

8. Atomic Blonde (16 augustus)

Actie/thriller - VS - met Charlize Theron & James McAvoy - 115 minuten

Hoog tijd om Charlize Theron nog eens als een moordvrouw aan het werk te zien. Deze film speelt zich af in het Berlijn van 1989, vlak voor de val van de muur dus. Een MI6-agent wordt dood aangetroffen. Hij had echter belangrijke informatie op zak: een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. Die lijst is verdwenen en dus staat de toekomst van geheime diensten uit de hele wereld plots op het spel.

MI6 stuurt daarom Lorraine Broughton op pad om de lijst te vinden. Zij is een doorgewinterde spionne zonder banden met Berlijn. Naast Theron spelen ook bekende acteurs als James McAvoy en John Goodman mee. Sofia Boutella is ook van de partij, haar ken je misschien nog als de mummy waar Tom Cruise het onlangs tegen moest opnemen.

 

9. The Dark Tower (16 augustus)

SF/Fantasy - VS - met Idris Elba & Matthew McConaughey - 95 minuten

Een verfilming van een boek van Stephen King, daar hebben nooit iets op tegen. Plaats daar nog eens topacteurs als Idris Elba en Matthew McConaughey naast, en we zijn helemaal verkocht. In het verhaal is de Last Knight Warrior, Roland Deschain, gespeeld door Elba, verwikkeld in een eeuwige strijd met Walter O'Dim, ofwel de Man in Black, gespeeld door McConaughey.

Roland probeert te voorkomen dat hij de Dark Tower, die het hele universum samenhoudt, zou vernietigen. Uiteindelijk botsen goed en kwaad in een ultieme strijd, want alleen Roland is in staat de Dark Tower te verdedigen. Klinkt heel bizar als je het zo hoort, maar wij gaan deze film toch een kans geven.

 

10. Hitman's Bodyguard (23 augustus)

Actie/komedie - VS - met Ryan Reynolds & Samuel L. Jackson - 111 minuten

Lachen mag uiteraard ook in augustus, en dat kan je misschien met deze film gaan doen. De beste huurmoordenaar ter wereld besluit z'n leven te beteren en te getuigen tegen zijn voormalige werkgever bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Die werkgever is de corrupte, moordzuchtige ex-president van een Oost-Europees land, met een grote groep huurlingen die hem steunen.

Aangezien hij natuurlijk wil vermijden dat huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) z'n mond open doet, krijgt die laatste een bodyguard om hem te beschermen. Die agent, gespeeld door Ryan Reynolds, moet zo gaan samenwerken met z'n aartsvijand. Wat volgt zijn spannende achtervolgingen in een auto of een boot, terwijl ze door andere huurmoordenaars op de hielen worden gezeten.

 

11. Terminator 2: Judgement Day 3D (30 augustus)

Actie - VS - met Arnold Schwarzenegger & Linda Hamilton - 137 minuten

Na 26 jaar verschijnt Terminator 2 opnieuw in de zalen. De film heeft er een extra dimensie bij gekregen en kan je nu dus in 3D gaan bekijken. Voor wie de inhoud niet meer kent ...

Bijna tien jaar zijn verstreken sinds Sarah Connors eerste beproeving. Haar zoon is intussen opgegroeid tot een jongeman. Maar dan duikt uit de toekomst een nieuw, nog dodelijker Terminator-model op. Hij moet John Connor, de toekomstige leider van het verzet, uit de weg ruimen voor hij volwassen wordt. Maar ook het menselijk verzet heeft iemand naar het verleden gestuurd om John te helpen.

Deze film was één van de meest succesvolle sequels uit de filmgeschiedenis. Eentje die ook nieuwe generaties moeten gaan bekijken. En regisseur James Cameron heeft misschien laten waaien dat er nog meer zit aan te komen. Een nieuwe trilogie? Yes, please!

 

Lees meer