De eerste beelden van de Nokia 8 zijn gelekt

Het is al een hele tijd wachten op de eerste echte flagship smartphone van Nokia. Een echt uithangbord hadden ze nog niet, of het zou de vernieuwde Nokia 3310 moeten zijn. Want zowel de Nokia 3, 5 als 6 waren niet meteen hoogvliegers. Daar zal met de Nokia 8 echter verandering in (moeten) komen. En nu zijn er eindelijk ook beelden van die nieuwe smartphone. 

Het was maandenlang gissen en speculeren hoe de nieuwe Nokia er zou gaan uitzien, maar nu hebben we eindelijk beelden gekregen. En ondanks dat het zeker geen lelijke smartphone is, zijn we ook niet meteen onder de indruk.

Opvallen

Het zal qua specificaties misschien niet uit de boot vallen met z'n 5.3 inch QDH scherm, Snapdragon 835 en 4 tot 6 gigabyte RAM, maar opvallen zal hij ook niet meteen doen.

Wat het meest in het oog springt bij de gelekte foto's, zijn waarschijnlijk wel de twee verticaal uitgelijnde camera's op de achterkant, met Zeiss-lens, die 13-megapixel zullen bieden.

Daarnaast lijkt het scherm ietwat gebogen te zijn, al is het niet meteen het soort scherm dat we bij de andere flagship smartphones zien.

We worden allerminst omvergeblazen

Aangezien ook de software redelijk basic is voor deze tijd, werd er verwacht dat Nokia ons ging omverblazen met een mooi design en sterke specificaties. Maar dat is dus allerminst gebeurd. De Nokia Lumia had voor- en tegenstanders, maar je kon ten minste zeggen dat het opviel tussen de anderen. Deze Nokia lijkt dus eerder een grijze muis te gaan worden.

De Nokia 8 zou officieel worden aangekondigd door HMD, de Finse groep die het merk Nokia in 2016 overkocht, op 31 juli. Het apparaat zou een prijs krijgen van 675 dollar (zo'n 584 euro, maar verwacht maar dat dat nog wat hoger zal liggen bij ons).

Lees meer