Eindelijk langer dan 10 seconden filmen met nieuwe Snapchat-update

Snapchat is al een tijdje bezig met het updaten van hun app. Na de Snapmap in juni en de stemvervormers begin deze maand, zijn er nu opnieuw twee nieuwe functies: de Tint Brush, waarmee je snel grote vlakken inkleurt en Multi-Snap waarmee je langer dan 10 seconden kan filmen.

De eerste nieuwe functie die Snapchat toevoegt is de Tint Brush. Hiermee kan je zoals met de magic tool in Photoshop een vlak selecteren en een andere kleur geven. Om de Tint Brush te activeren, klik je op het schaar-icoontje aan de rechterkant. Kies een kleur en omcirkel het gebied dat je een andere kleur wilt geven. Snapchat vult zelf het gebied in een andere kleur. Zo kan je iemands gezicht groen kleuren of je haar verven in fel blauw.

Langer dan 10 seconden filmen

De tweede functie is een opluchting voor iedereen die 10 seconden te weinig vindt voor een snap. Sinds kort kan je video's op Snapchat wel onbeperkt lang laten afspelen, maar langer dan 10 seconden filmen kon nog niet. Het gebeurde dus soms dat net terwijl je je eerste snap aan het versturen was, je iets belangrijk miste. Multi-Snap lost dit probleem op door zes video's achter elkaar op te nemen van elk 10 seconden.

Je filmt zoals je normaal zou doen, maar blijft de opnameknop ingedrukt houden tot maximum 60 seconden. Onderaan in beeld verschijnen dan zes snaps. Degene die je niet meer nodig hebt kan je weggooien en de rest kan je zoals altijd nog bewerken.