Zet de plantjes maar binnen, want er komen zware warmteonweders aan en er zou zelfs hagel kunnen vallen

Het wordt vandaag warm, heel warm. Sommige weerberichten durven zelfs het woord 'tropisch' te laten vallen. Heel leuk, maar dat verhoogt natuurlijk de kans op warmteonweders. Er zouden felle rukwinden kunnen zijn en er zou zelfs hagel kunnen gaan vallen. Al voor 11 uur gaat een zwaar onweer, dat via Frankrijk binnen waait, over ons land trekken. Zet dus die kruiden- en tomatenplantjes maar snel binnen.

Wie deze morgen naar z'n werk reed, zag toch vooral een blauwe hemel en deed al snel zijn jas of trui uit. Want zelfs in de vroege ochtend was het al heel warm. Met temperaturen tot 30° in het centrum van het land en zelfs 32° in Limburg en Antwerpen zal het ook heel de dag zweten blijven. Maar die blauwe hemel zou wel eens van korte duur kunnen zijn. Nu al neemt bewolking de bovenhand. Maar die bewolking, die momenteel voor wat welgekomen schaduw zorgt, zou gaan veranderen in onweer. En niet zomaar een onweer.

Geen doorsnee zomerbuitje

Er zullen al voor de middag hevige onweders over ons land trekken. Die onweders komen via Frankrijk binnen gewaaid en zullen het hele noorden van ons land door trekken. Verschillende bronnen spreken zelfs van hagel en felle rukwinden. Het wordt dus niet zomaar een doorsnee zomerbuitje.

Ook deze nacht zal het verder blijven onweren, al zal dat niet zo hevig zijn als gedurende de dag. Tegen de morgen, zullen de buien ons land verlaten maar ze nemen meteen ook het heel warme weer met zich mee. De temperaturen zullen dan ook wat dalen. Maar toch blijft het met temperaturen net boven de 20° nog aangenaam warm.