Vrouw die in Saoedi-Arabië "uitdagende kledij" droeg in populair filmpje is opgepakt door de politie, zware straf wacht

Saoedi-Arabië heeft niet lang nodig gehad om de vrouw te vinden uit het virale filmpje van eerder deze week. In dat filmpje loopt de vrouw door de historische stad Ushaiager zonder hoofddoek en met "uitdagende kledij", iets wat verboden is in het islamistische land. Volgens de staatstelevisie is de vrouw opgepakt en moet ze voor de openbare aanklager verschijnen. Er wacht haar vermoedelijk een zware straf.

Een snapchatfilmpje van amper 6 seconden zorgde eerder deze week voor heel wat ophef in Saoedi-Arabi In het filmpje zien we een vrouw zonder hoofddoek, met een minirok en kort topje lopen door een historisch fort in Ushaiager in een van de meest traditionele regio's van het land.

Omdat dit tegen de kledingvoorschriften is van het streng islamitische land werd onmiddellijk gezocht naar de vrouw die zich Khulood noemt. Vandaag maakte een woordvoerder van de politie op de staatstelevisie bekend dat de vrouw is opgepakt.

Doodstraf

"Ze heeft toegegeven dat ze in Ushaiager geweest is in het gezelschap van een mannelijke begeleider en dat de video is gedeeld op haar account zonder haar medeweten", luidt dat bericht.

De vrouw zal nu voorgeleid worden bij de openbare aanklager. Het is moeilijk in te schatten wat haar straf zal zijn. Dergelijke feiten kunnen in Saoedi-Arabië bestraft worden met de doodstraf. Het is te hopen voor Khulood dat de aandacht die de zaak kreeg in de westerse media haar helpt.

Lees meer