Beyoncé-fans boos voor 'witgewassen' beeld, maar ook na aanpassingen lijkt ze er in de verste verte niet op

Het beroemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds kreeg de afgelopen dagen heel wat commentaar op hun nieuwste aanwinst, een beeld van Beyoncé. De wassen versie van Queen B zou te bleek zijn en ook de haarkleur ervan strookte niet met het kapsel van de echte Beyoncé. Madame Tussauds haalde door de hevige kritiek het beeld donderdag weg. Een dag later stond een aangepast beeld te prijken in de hal, maar ook nu is de gelijkenis ver te zoeken.

Madame Tussauds in New York zal binnenkort het nieuwe wassenbeeld van Beyoncé tentoonstellen. Woensdag lekte al een foto via Twitter, en de fanbase van Queen B, de Beyhive, was er duidelijk niet blij mee. De zangeres zou 'witgewassen' zijn met blonde haren, geen lippen en een veel te bleke huid.

"Wassen Beyoncés hebben nooit op Beyoncé geleken"

Terwijl sommige fans zich druk maakten om de verschillen tussen de wassen versie en de originele, beweerden andere dat het misschien wel niet Beyoncé is maar eerder Mariah Carey, Britney Spears of Lindsay Lohan. Een journaliste van Allure Magazine deelde foto's van vorige wassen Beyoncés waarop duidelijk te zien is dat het niet altijd even gemakkelijk is om Queen B na te maken. Vreemd, want in het Madame Tussauds museum in Londen staat wel een realistisch Beyoncé-beeld.

"Belichting en een cameraflits kunnen de kleur van het beeld veranderen"

Madame Tussauds was snel om te reageren op de heisa: "Ons getalenteerd team van beeldhouwers doet alle mogelijke moeite om te verzekeren dat de huidskleur van al onze wassen figuren overeenkomt met die van de beroemdheid in kwestie." De verandering van huidskleur steken ze op het fototoestel. "Belichting in combinatie met de flits van een fototoestel kunnen de kleur van het beeld verkeerd voorstellen, daar kunnen onze beeldhouwers moeilijk rekening mee houden wanneer ze de beelden maken."

Ondertussen paste Madame Tussauds het beeld al aan. De 'Beyoncé' heeft nu iets donkerdere tinten en het gezicht is ietwat aangepast. Maar ook nu is het wassenbeeld niet meteen het evenbeeld van de Amerikaanse zangeres te noemen ...

Lees meer