Michael Phelps verliest zijn race tegen een witte haai, maar het blijkt een maat voor niets: kijkers voelen zich bekocht

Er werd veel verwacht van de race tussen Michael Phelps en de grote witte haai. En hoewel de grootste Olympiër aller tijden nipt verloor, wordt er op sociale media om een hele andere reden enorm geklaagd. Velen hadden gekke beelden in gedachten van Phelps die zij aan zij met een gevaarlijke haai het water in zou duiken, maar niets was minder waar. 

Er was een grote hype opgebouwd rond de race tussen Michael Phelps en de grote witte haai. Maar de race, die werd uitgezonden op Discovery Channel, was er eigenlijk helemaal geen. Phelps nam het op tegen een computergestuurde mechanische witte haai, en ze bevonden zich zelfs niet in hetzelfde water. Ze zwommen elk hun 100 meter apart. De beelden van Phelps z'n race werden aangepast, zodat de haai naast hem lijkt te zwemmen.

De race werd georganiseerd voor de 29ste verjaardag van 'Shark Week' op Discovery Channel. Phelps bleek net iets trager te zijn dan de witte haai. Hij deed er 38,1 seconden over. De haai was met een tijd van 36,1 seconden exact 2 seconden sneller.

Bekijk hieronder de race:

Fans waren teleurgesteld. Ze voelden zich bekocht, en dat lieten ze dan ook merken op sociale media:

Phelps vond het zelf wel leuk. Hij wil zelfs een rematch, al zal dat dan op zijn terrein zijn:

Lees meer