Dit is waarom prins George alleen maar korte broeken draagt

Vrijdag werd prins George vier jaar en dat leverde een heel schattig officieel portret op. Een constante in zijn korte leven zijn de perfecte outfits met steevast een short. Bij elke openbare gelegenheid is hij te zien in korte broek. Ja, zelfs met Kerst. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Het is misschien wel de meest bekende Britse vier-jarige, de zoon van de prins William en Kate Middleton. De jonge prins George vierde afgelopen vrijdag zijn vierde verjaardag met een officieel portret. De afgelopen week vloog hij met z'n familie Europa rond en opnieuw zien we hem op alle foto's in een korte broek. Waarom is dat zo?

© Getty

Een korte broek is voor de hogere klasse

William Hanson, een expert in etiquette, vertelde aan Harpers Bazaar zijn verklaring voor de korte broeken-trend bij de prins. "Het is een erg Engels gegeven om jonge jongens shortjes te laten dragen. Lange broeken zijn voor oudere jongens en mannen. Het is een subtiele klasse-aanduiding in Engeland. Een lange broek bij een jonge jongen is iets voor de middenklasse." Prins William en zijn broer Harry, droegen zelf ook shortjes tot ze groot genoeg waren om lange broeken te dragen. Volgens Hanson kan dat vanaf acht jaar. De expert twijfelt alleszins of het ook hier nog om een bewuste klasse-aanduiding gaat. "Het Britse koningshuis is altijd geïnteresseerd geweest in het vasthouden aan tradities." En dat zou volgens hem het fenomeen verklaren.

Lees meer