Vakantiegangers opgelet: grote bosbranden in Zuid-Frankrijk

Op verschillende plaatsen in het zuiden van Frankrijk zijn gisteren nieuwe natuurbranden uitgebroken. In één dag tijd is al 1.400 hectare (2.800 voetbalvelden) aan bos afgebrand. 

Door de wind kon het vuur zich snel verspreiden. Brandweermannen vechten onder meer op het eiland Corsica en in de omgeving van kustplaats Nice tegen grote bosbranden.

Luberon

In de Luberon, een Frans bergmassief ten noorden van Marseille, ging tot nu toe 790 hectare verloren. Zo'n 50 kilometer ten noorden van Marseille, in het dorpje Mirabeau, zijn honderd inwoners geëvacueerd.

Het dorpje Bastidonne in de regio Vaucluse werd het zwaarst getroffen, hier ging 600 hectare bos in vlammen op. In die omgeving ging zeker 600 hectare aan bos in vlammen op. Een deel van snelweg A51 en de spoorlijn tussen Briançon en Marseille is afgesloten. Meerdere bossen zijn verboden gebied voor mensen.

Nice

In de omgeving van Carros, bij Nice, is een aantal auto's uitgebrand. Voor zover bekend raakte daarbij niemand gewond. Andere, kleinere branden braken uit dichter bij Marseille en in de buurt van de rivier de Var.

Ook op het eiland Corsica woedt een grote brand. Hier verwoestte het vuur volgens Franse media naar schatting al 1.500 hectare bos.

© epa

© epa

Lees meer