Nee nee, Microsoft Paint verdwijnt niet!

Microsoft heeft het internet diep geraakt met het slechte nieuws dat Paint zou verdwijnen. Maar net dankzij de vele berichten op sociale media, heeft de techgigant nu besloten het tekenprogramma nog beschikbaar te houden. Paint zal niet meer geüpdatet worden, maar je kan het wel nog gratis downloaden uit de Windows Store.

Het nieuws dat Microsoft Paint na 32 jaar zou verdwijnen sloeg in als een bom. Maar het tekenprogramma zal niet echt verdwijnen, dat meldt Windows nu in een blogpost. Paint staat op een lijst met 'verouderde programma's' die niet meer geüpdatet zullen worden en die vanaf Windows 10 dus kunnen verdwijnen, maar nog wel apart te downloaden zijn.

Gratis in de Windows Store

Windows was aangedaan van de vele berichten op sociale media over het verdwijnen van Paint. "Vandaag zagen we een ongelooflijke stroom aan steunbetuigingen en nostalgische berichten rond MS Paint. Als we iets geleerd hebben, is dat MS Paint veel fans heeft", reageert Microsoft in een blogpost. Het bedrijf heeft ook goed nieuws te melden. "MS Paint is here to stay, het zal gewoon een nieuwe thuis hebben, in de Windows Store waar het gratis beschikbaar is." Het programma zal dus niet meer automatisch op je nieuwe Windows computer staan. In plaats daarvan is er het nieuwe Paint 3D, dat naast de klassieke Paint-opties veel meer kan en wel geregeld updates zal krijgen.

Lees meer