Sneakpreview: deze studio's worden de nieuwe thuis van het Belgische voetbal

Het Belgische voetbal is verhuisd: vanaf vrijdag kan je onze competitie volgen op VIER, en de zender heeft samen met Play Sports onderdak gevonden bij Videohouse in Vilvoorde. De grote studio zal vaste kijkers van Telenet dan ook bekend voorkomen, maar ze hebben in enkele weken tijd ook een gloednieuwe kleinere studio gebouwd. De presentatoren ken je ook vast: Gilles De Coster, Bart Raes en Geert De Vlieger.

Om de drie jaar kan het voetbalcontract eens van eigenaar veranderen. We hebben recent zowel VRT als VTM gehad, maar tegenwoordig mengt ook VIER zich in de debatten. En zo bleven de televisierechten wel in Vilvoorde, maar bij een ander huis. Terwijl de bal klaar is om weer te gaan rollen, zijn ze ook bij VIER en Play Sports klaar om het nieuwe seizoen te beginnen. En dat zullen ze vanaf vrijdag in deze studio's doen.

© newsmonkey

Vrijdag/zaterdag: wedstrijdverslagen in kleine studio

In deze kleinere studio zullen Gilles De Coster en Bart Raes afwisselend presenteren. Op vrijdag en zaterdag vind je hen in de late uurtjes hier terug. De ene week zal Bart Raes die shows voor z'n rekening nemen, de andere week Gilles De Coster. Wie niet van dienst is zal je wel op zondag zien voor de grote slotshow van het weekend. De laatavondshow staat komend weekend telkens iets voor 23 uur geprogrammeerd.

Achter de studio zit de redactie, zodat ze zeker ... kort op de bal kunnen spelen

© newsmonkey

Wat ze met dit gezellige salon van plan zijn weten we nog niet

© VIER

Er is zelfs een kickertafel voorzien. Enkel deel van het decor of gaan ze het beste van zichzelf geven? Enkele weken geleden was deze studio nog zo goed als leeg. Er is dus al hard gewerkt deze zomer.

Gluur hieronder even mee in de nieuwe studio

Zondag: analyse met bekende gezichten

Op zondag verhuizen we dan voor een langere en technisch meer uitgebreide show naar de grote studio. Hier kon je Gilles De Coster vorig jaar al aan het werk zien toen hij voor Play Sports wedstrijden met z'n studiogasten analyseerde.

© newsmonkey

Dit moet de afsluiter van je sportweekend worden, komend weekend om 22u15. Gilles of Bart zal er afwisselend bekende gasten ontvangen om er over het voetbal van het weekend te praten. Geert De Vlieger is de vaste analist van dienst. Hij is de expert die ons een andere kijk op de wedstrijdfasen zal geven. Daarvoor zal hij beroep kunnen doen op een paar technische hoogstandjes, zoals augmented reality. Zo zullen onder andere de opstellingen voor de tafel in beeld verschijnen.

© newsmonkey

Het programma heet Sports Late Night, dus dat impliceert dat het over meer dan voetbal zal gaan. Het Belgische voetbal vormt de hoofdbrok, en er zal ook ruimte zijn voor een vleugje Engels voetbal - daar zijn immers een pak Belgen aan de slag. Maar ook andere sporten kunnen aan bod komen. Denk maar aan Formule 1 (met Stoffel Vandoorne), tennis (met David Goffin) of golf (met Thomas Pieters). Allemaal sporten die kijkers van Play Sports natuurlijk herkennen uit hun bundel die bij Telenet beschikbaar is.

Gluur ook nog even mee in de grote, bekende studio

Wie is de grootste voetbalkenner?

De komende dagen lees je op newsmonkey nog meer over de vaste gezichten van het programma. Zo hebben we een gesprek met Gilles, Bart en Geert over televisie maken, voetbal, hun eigen talent op het veld en hun voorspellingen voor het komende seizoen. En we gaan na wie van de drie de grootste voetbalkenner is met de moeilijkste voetbalquiz van Vlaanderen.

Lees meer