Pukkelpop voegt op het laatste moment nog een grote vis toe aan de affiche en pakt uit met Solange

Wie speciaal een ticket Dour had geboekt voor Solange kon alleen maar balen, want daar moest de zangeres nog afzeggen wegens ziekte. Als goedmakertje zal ze nu toch nog op een Belgisch festival te zien zijn, want ze komt naar Pukkelpop op donderdag 17 augustus. Het beste nieuws? Tickets voor vrijdag - alsook combi's - zijn nog steeds te koop!

Solange staat die donderdag op de Main Stage geprogrammeerd tussen Ryan Adams en Editors en speelt er tussen 20.50 en 21.50.

In 2016 was het Solange Knowles, de zus van een zekere Beyonc die op kousenvoeten kwam aanlopen met een nieuw album onder de arm. 'A Seat At The Table' kreeg een stuk minder media-aandacht dan 'Lemonade' van de grote zus, maar werd uiteindelijk toch omarmd als één van de platen van het jaar.

Solange komt ook met boodschappen, maar roept ze niet in je oor en stompt ze niet in je maag. Haar plaat is coherent ondanks de vele interludes en ook veelal subtiel en minimalistisch, maar net daardoor ga je met meer aandacht luisteren naar wat ze te zeggen heeft.

'A Seat At The Table' is de derde plaat van Solange, we zijn bereid de twee voorgaande te vergeten en deze als de start te beschouwen. Ze is namelijk nu pas volgroeid als artieste en belooft ons een veelbelovende toekomst. Solange heeft een plaat gemaakt voor de fans van de veel te vroeg overleden Aaliyah. En ze is niet langer alleen maar "de zus van."

 

Lees meer