Goed nieuws over het laatste seizoen van 'Game of Thrones': afleveringen zullen nog langer duren

Goed nieuws voor wie dacht dat het laatste seizoen van 'Game of Thrones' te kort zou zijn. In een interview met The Hollywood Reporter verklapte de programmadirecteur Casey Bloys dat de afleveringen in het laatste seizoen nog langer kunnen duren. Tot zelfs twee uur!

Het zijn harde tijden voor Game of Thrones-fans. HBO kondigde aan de laatste twee seizoenen korter zullen zijn. Het zevende seizoen telt maar 7, en het laatste seizoen maar 6 afleveringen. Dit in tegenstelling tot alle andere seizoenen die altijd 10 afleveringen telden. Het achtste, allerlaatste, seizoen zal ook niet voor 2019 klaar zijn.

Maar er is nu goed nieuws, want het is niet omdat er minder afleveringen zullen zijn, dat er minder Game of Thrones zal zijn. De afleveringen duren veel langer. Zo zal de seizoensfinale 80 minuten duren. Na wat rekenen, staat de teller voor seizoen zeven dan op 7 uur en 20 minuten Game of Thrones.

"Twee lijkt overdreven, maar who knows?"

Maar wat met seizoen acht? We zullen maar 6 afleveringen te zien krijgen. De programmadirecteur van HBO, Casey Bloys, gaf al enkele details over dat seizoen in zijn interview met The Hollywood Reporter. Het belangrijkste nieuws is dat de scripts voor het laatste seizoen af zijn en dat we het mogen verwachten voor 2019. De makers van Game of Thrones zouden graag na de acht seizoenen beginnen met hun nieuwe reeks Confederate. En die zou ten laatste uitgezonden moeten worden in 2019. Dus moet het einde van Game of Thrones daarvoor nog worden uitgezonden.

Over de lengte van de afleveringen, konden de makers alvast kwijt: "We hebben die discussie nog niet gehad, want ik weet niet hoelang de afleveringen zullen zijn. Twee uur per aflevering lijkt overdreven, maar het is een goeie serie, dus wie weet?"

Spin-off? Zeker een jaar na het laatste seizoen!

Bloys heeft ook over de mogelijke spin-offs gesproken, die in samenwerking met de auteur van de Game of Thrones-boeken George R. R. Martin, gemaakt zouden worden. "De prioriteit ligt bij de seizoensfinale van Game of Thrones. Ik wil me niet bezighouden met een spin-off of iets dat me afleidt van die seizoensfinale." Toch komen die spin-offs er zeker. Maar nadat de huidige reeks is afgerond. "Ik wil niet dat de aandacht wordt afgeleid van die seizoensfinale, die episch en geweldig zal zijn. Het is beter die spin-off daarvan af te scheiden." Wanneer we die vier spin-offs dan mogen verwachten? "Die spin-offs zullen zeker plaatsvinden, en ik denk dat het minstens een jaar zal duren voor je, na de finale van Game of Thrones, er iets van zal zien."

Lees meer