Volkswagen bevestigt dat het een nieuwe versie van zijn iconische hippiebusje gaat maken

Het hippiebusje van Volkswagen is een van de meest tot de verbeelding sprekende auto's die er ooit gemaakt zijn. Veel mensen vragen dan ook al lang achter een nieuwe versie en nu heeft Volkswagen eindelijk bevestigd dat die er inderdaad komt.

Volkswagen heeft met dieselgate een moeilijke periode achter de rug. Maar de Duitse autobouwer wil zijn imago volledig omgooien en werkt druk aan een volledige reeks elektrische auto's.

Begin dit jaar stelde Volkswagen al een prototype voor van een elektrisch minibusje, maar nu heeft brand chief Herbert Diess aan Auto Express bevestigd dat de auto ook effectief zal gebouwd worden. "Recent hebben we beslist dat we het minibusje zullen bouwen."

430 kilometer met één oplaadbeurt

In het busje zou de batterij in de vloer gestoken worden zodat er plaats genoeg overblijft voor 8 personen of veel opslagruimte als je de zetels eruit haalt. Volgens Volkswagen zou je met één oplaadbeurt zo'n 430 kilometer kunnen rijden.

Wanneer het busje precies op de markt komt, is nog niet geweten. In 2020 zou Volkswagen zijn eerste elektrische auto op de markt willen brengen, enkele jaren later volgt dan waarschijnlijk het hippiebusje 2.0.

Zo zou het nieuwe minibusje er ongeveer uitzien:

 

Lees meer