Spin-offs van 'Game of Thrones' lijken er te komen, maar er is ook slecht nieuws

De geruchten rond spin-offs van 'Game of Thrones' lijken eindelijk bevestigd te zijn. HBO-directeur Casey Bloys vertelde in een interview dat ze er zeker komen, maar nog niet voor meteen zijn. Het slechte nieuws is dat er geen personages uit de huidige reeks zullen terugkeren in de spin-offs.

Game of Thrones loopt bijna op z'n eind en HBO is nu van plan vijf spin-offs te ontwikkelen in samenwerking met de auteur van de boeken waar het allemaal mee begon. In mei begon de geruchtenmolen te draaien en nu bevestigt HBO-directeur Casey Bloys in een interview met The Hollywood Reporter dat er zeker spin-off zal komen maar niet zo snel als iedereen hoopte.

Minstens een jaar wachten na seizoen 8

Het is nog zeker tot 2019 wachten alvorens we een eerste glimp van de spin-offs te zien kunnen krijgen. In een interview met The Hollywood Reporter vertelde HBO-directeur Casey Bloys: "De prioriteit ligt bij het laatste seizoen van Game of Thrones. Ik wil geen spin-off of iets anders maken dat daarvan afleidt of er afbreuk aan doet." Daarom wil HBO na de laatste aflevering van het laatste seizoen minstens een jaar lang niets uitzenden, voor er een spin-off komt.

Huidige personages keren niet terug

De inhoud van de spin-offs is nog onbekend. Er zijn vijf prequels in de maakt, geschreven door vier verschillende scenaristen die samenwerken met George R. R. Martin. Elke spin-off zal een andere tijdsperiode bespreken van voor de start van de huidige Game of Thrones-reeks. Een grote kanshebber als inspiratiebron zijn 'De Verhalen van Dunk en Ei' van George R. R. Martin die zich een eeuw voor de huidige serie afspelen. Ook kortverhalen over de rebellie van Robert Baratheon zouden als basis kunnen dienen maar dat de rebellie de focus zou zijn, werd al eerder ontkend door Martin. Het is bovendien nog niet zeker of alle vijf de spin-offs uitgewerkt zullen worden. "Ik denk dat we gelukkig mogen zijn als er een spin-off aanslaat, maar we zijn hoopvol en we zullen wel zien." Over de personages was wel duidelijkheid, die zullen allemaal nieuw zijn. Geen een uit de huidige serie zal terug te zien zijn in de prequels.

Lees meer