Om half 8 uit je bed op vakantie: bekijk hoe belachelijk de handdoekenrace voor de beste ligstoel is op Gran Canaria

In de zomer een luxueuze hotelkamer boeken, eigenlijk doe je dat om te ontspannen en even niet te moeten denken aan de chaos en stress van het dagelijks leven. Maar veel Britten doen op vakantie precies het omgekeerde: van zodra het zwembad ‘s morgens opengaat, staan ze te drummen om zo snel mogelijk een strandstoel te veroveren met hun handdoeken.

Personeel van Hotel Servatur Waikiki op Gran Canaria zegt in de Britse krant Daily Mail dat sommigen al om half 8 klaarstaan met een tas of handdoek om een strandstoel aan het zwembad te reserveren. De overgrote meerderheid van hen zijn Britten en Ieren. Meestal gaan ze, nadat ze hun neergelegd hebben, eerst op het gemak ontbijten. Er zijn zo’n vijfhonderd kamers in het hotel. Het probleem is zo groot geworden dat hotelmedewerkers tegenwoordig handdoeken moeten wegnemen van bedjes die meer dan twee of drie uren niet gebruikt worden.

“Het zwembad gaat om acht uur ‘s morgen open en dan staat er in de zomer altijd al een rij mensen te wachten”, zegt een hotelmedewerker. “Vreemd eigenlijk, want er zijn genoeg bedjes om op te liggen.”

Zo ziet zo'n handdoekenrace eruit:

 
 
 

Lees meer