Lap! Ook dit weekend geen zomerse temperaturen, maar vanaf wanneer dan wel?

Helaas wordt dit weekend weer geen hoogvlieger wat het weer betreft. Geen zomerse temperaturen en ook veel wolken die af en toe zelfs wat regen zullen druppelen. Waar blijft dat zonnetje toch?

Zaterdag

Zaterdagvoormiddag mogen we ons aan een regenzone verwachten in het zuidoosten van het land. In de rest van het land zal het ondertussen bewolkt zijn en er zal ook af en toe een buitje vallen in het noordwesten van ons land. In het centrum van het land wordt het morgen met 21 à 22 graden het warmst. In de Hoge Venen halen ze 16 tot 17 graden, zo meldt het KMI.

Tegen 's avonds waait er ook een westenwind over ons land (Hallo, Dana Winner?) en is er ook nog kans op een laatste bui.

Zondag

In de loop van de nacht zal het droog en licht bewolkt zijn. Zondagochtend ontwaken we met het zonnetje op onze snoet, maar in de loop van de dag zullen stapelwolken zich ontwikkelen in het binnenland. Er is kans op een spatje regen, maar dat zal heel plaatselijk zijn. Het wordt maximum 22 graden in het centrum van het land en 17 graden in Hoog-België. Ook zondag zal er weer een westenwindje te voelen zijn.

Volgende week

Begin volgende week wordt er nog veel regen verwacht. Vanaf vrijdag zal het droger worden en kunnen we opnieuw hopen op warme zonnestralen. Volgende week wordt het maximum 23 graden en pas vanaf de tweede helft van augustus mogen we weer hopen op zomerse dagen.

Lees meer