'Wie Wordt Miljonair' is vanaf maandag terug, maar in een totaal ander jasje! Wat wij nu al weten ...

De quiz ‘Wie Wordt Euromiljonair’ is terug. Vanaf maandag 7 augustus heeft Staf Coppens in 'Miljonair' op VTM 1 miljoen euro uit te delen. De kandidaten doen een stoelendans en wie bij vraag 15 uiteindelijk op de stoel van Staf zit, maakt kans op heel veel geld.

Staf Coppens presenteert vanaf maandag Miljonair, een nieuwe versie van de legendarische quiz Wie Wordt Euromiljonair?. De hoofdprijs: 1 miljoen euro. Elke aflevering wagen zes kandidaten zich aan een spannende stoelendans, die beslist wie er bij vraag 15 op de stoel van Staf zit. Want daar draait het allemaal om. Alleen wie aan het einde van de rit op die stoel zit én een juist antwoord geeft, wint het bij elkaar gespeelde bedrag. Als alle vijftien vragen juist beantwoord zijn, is dat 1 miljoen euro. Bij één fout antwoord verdwijnt het magische miljoen van de geldladder en wordt 100.000 euro het eerstvolgende te winnen bedrag. De speler wordt dan onherroepelijk naar huis gestuurd.

“Ik kijk er ongelofelijk naar uit om Miljonair te presenteren”, zegt Staf Coppens. “Het blijft voor mij de quiz der quizzen. De magische woorden ‘Is dat jouw definitieve antwoord?’ uit mijn mond horen komen: hoe cool is dat! Ik heb de quiz nu al een paar keer gespeeld met de redactie en met wat vrienden en ik moet zeggen: het is telkens zó meeslepend. En dan speelden we nog niet eens voor écht geld! De nieuwe formule maakt de quiz bovendien nog spannender. We lanceren een ‘treintje’ van mensen en wie past, moet weer achteraan aanschuiven vooraleer hij terug op de stoel mag plaatsnemen. Er komt meer strategie bij kijken én er zal een tijdslimiet zijn.”

Vanaf 7 augustus is Miljonair van maandag tot donderdag om 20.30 op VTM.

Lees meer