Geniet van de zon vandaag, want vanaf morgen is het gedaan!

De zomer liet zich dit weekend zien, tussen de buien door. Vandaag is het nog overwegend zonnig en blijft het droog. In de namiddag kunnen er enkele stapelwolken ontstaan maar met temperaturen tussen de 20 en 25 graden is het typisch zomerweer. De rest van de week ziet er grijzer uit.

Dinsdag trekt een depressie, die boven Frankrijk ontstaat, over ons land. Die brengt wolken en buien met zich mee. Een onweer is ook mogelijk. Het wordt ook meteen koeler met temperaturen tussen 18 en 22 graden. Woensdag schuift die depressie op via de Noordzee naar Zuid-Scandinavië. We komen dan in frisse en onstabiele zeelucht terecht. De maximumtemperatuur zal zakken tot 20 graden met af en toe buien en kans op onweer.

Vrijdag opklaringen en droger weer

Donderdag blijft de depressie boven Scandinavië hangen en zitten we nog steeds met een vochtige zeelucht. Het blijft dus fris met veel bewolking en hier en daar een bui. Vrijdagmiddag breidt het hogedrukgebied boven de Azoren zich uit naar Europa. We krijgen dan droger weer en opklaringen vanaf de kust met maxima van 15 tot 21 graden.

In het weekend krijgen we bezoek van een regenzone uit de Britse Eilanden en wordt het zwaarbewolkt met lichte regen vanaf het westen. Zondag hangt de regenzone nog boven ons land met in de voormiddag kans op regen. Daarna wordt het droger met geleidelijk enkele opklaringen.

Lees meer