Amerikaans koppel gaat scheiden om opmerkelijke reden: Donald Trump

In Florida heeft een vrouw de scheiding met haar man aangevraagd. Niets bijzonders zou je denken, tot ze de reden gaf: Donald Trump. Haar man is een democratisch procureur en de vrouw zelf een Trump-aanhanger. De ruzie tussen de twee ging te ver en in de rechtbank moest ze uitleggen dat de huidige Amerikaanse president de hoofdreden is voor hun scheiding.

Lynn Aronberg vroeg een scheiding aan voor haar man Dave Aronberg. De reden? Donald Trump. Het koppel heeft zeer uiteenlopende politieke meningen. Lynn, een cheerleader uit Miami is een Trump-aanhanger, haar man Dave is een democratische procureur. Op de tv-zender Fox legde Lynn uit dat ze allebei gematigd republikein en democraat zijn, maar dat er toch problemen zijn. "Thuis ging alles goed, het was vooral de linkse groep supporters van mijn man die ruzie zochten." De democraten vroegen Lynn om bepaalde posts niet langer te liken en foto's van haar sociale media te halen.

De verkiezing was de druppel

Het huwelijk dat al twee jaar duurde, liep al fout van bij de voorverkiezingen in Amerika. "Mijn man verwachtte gewoon niet dat Trump zover zou geraken. En hoe verder hij geraakte, hoe bozer hij en zijn aanhangers werden." Wanneer ze bij Mar-a-Lago op bezoek ging, het zomerhuis van Trump, stond de achterban van haar echtgenoot aan de poorten te protesteren. De druppel was de verkiezingswinst. "Het conflict werd gewoon te groot en een maand na de officiële inauguratie, vroeg ik de scheiding aan," vertelt Lynn nog aan de Fox-presentator. In Amerika wordt de scheiding 'The Trump divorce' genoemd. Lynn kreeg ook al een aantal voorstellen om een reality show te starten.

Lees meer