Goed nieuws voor België: Disney blijft dan toch beschikbaar op Netflix

Deze morgen waren veel Netflixabonnees teleurgesteld toen ze vernamen dat Disney de stekker trekt uit hun samenwerking met Netflix. Vanaf 2019 zou Disney geen films meer aanbieden op Netflix, omdat ze met hun eigen streamingplatform willen starten. Maar later op de dag kwam er goed nieuws: in België haalt Disney z'n animatie- en andere films (voorlopig) niet van Netflix.

De aankondiging deze morgen was nochtans duidelijk: "Elke nieuwe Disney-film die uitkomt vanaf 2019 zal op Disney's eigen streamingdienst aangeboden worden. Ook films van Pixar, Lucasfilm en Marvel zullen niet langer beschikbaar zijn op Netflix. De samenwerking stopt gelukkig niet helemaal, want de Marvel tv-series (The Defenders, Daredevil, Luke Cage, ...) zullen wel beschikbaar blijven op Netflix.

Disneys eigen service komt eerst in de Verenigde Staten en later zullen dan andere landen aan de beurt zijn", zo zei topman Bob Iger. Welke landen precies, dat volgde pas enkele uren later. En goed nieuws dus: in ons land blijft Disney gewoon zijn films aanbieden op Netflix, zo schrijft Het Nieuwsblad Online.

Aandelen gezakt

Onmiddellijk na de aankondiging zakte het aandeel van Netflix met 5 procent. Maar ook voor Disney is het spannend afwachten. Hun resultaten waren het afgelopen kwartaal niet al te best. Ze verloren 9 procent winst en ook hun omzet ging licht achteruit.

Problemen bij sportzender ESPN en tegenvallende filmopbrengsten zijn de oorzaken hiervan. De pretparken zijn de enigen die het wel beter dan vorig jaar deden.

Lees meer