Miekes aan de macht: Jommeke-tweeling krijgt de hoofdrol in nieuwe reeks

Een Jommeke-strip zonder het hoofdpersonage en trouwe sidekick Filiberke? Da's het concept van de nieuwe stripreeks 'De Personages' die een soort spin-off wordt van de populaire jeugdstrip. De hoofdrol gaat naar de twee strafste madammen in het Zonnedorp-universum: de tweeling Annemieke en Rozemieke.

Grote kans dat jij ook nog wel eens een stapel Jommekes verorbert hebt, maar als meisje keek je misschien het meeste uit naar de strips waar ook z'n vriendjes Annemieke en Rozemieke in voorkwamen. Heel veel andere vrouwelijke rolmodellen zitten er namelijk niet in de reeks, maar nu worden de twee zowaar hoofdpersonage in een soort Jommeke spin-off.

Jup, want in de nieuwe reeks Jommeke 'Personages' zullen een aantal nevenpersonages uit Zonnedorp hun eigen verhaal krijgen, en de Miekes zijn het eerst aan de beurt. In december van dit jaar trekken ze in het eerste album 'Zonnedorp op z'n kop', ten strijde tegen professor Helleborus. Die heeft een 'kopvoetertje' uit de kelder van professor Gobelijn in handen gekregen en de Miekes gaan op zoek naar het beestje.

Niet meer koken en schoonmaken

In scherp contrast tot de Jommeke-albums, waar de dames nogal eens moeten passen voor het grote avontuur wegens nogal clichéactiviteiten zoals schoonmaken en koken. Da's nu dus even voorbij, want de dames vliegen solo: Jommeke en Filiberke zijn op vakantie, papegaai Flip mag met de Miekes mee.

“De leefwereld van Jommeke wordt bevolkt door nogal wat interessante personages die best wel eens alleen in de spotlights mogen staan. Zo kwamen we tot dit voor Vlaanderen relatief nieuwe concept van het ‘personage-album'”, klinkt het bij CEO Alexis Dragonetti. Daarmee kondigen ze ook de hele reeks aan, maar de Miekes zijn niet de enigen die daarin mogen opdraven.

Elk meisje Mieke

Philippe Delzenne, die al enkele jaren Jommekes tekent, mocht ook zijn pen in de hand nemen voor het nieuwe verhaal. “Aanvankelijk moest ik mijn draai nog wat vinden, omdat Jommeke geen deel mocht uitmaken van het verhaal. De Miekes vormen op zich al een straf duo. De verbondenheid tussen de zusjes is enorm. Ze hebben elk hun eigen karakter, hoewel ze er hetzelfde uitzien. Ik denk dat veel meisjes zich in de Miekes herkennen."

Wie het volgende hoofdpersonage in 'Personages' wordt, is nog niet duidelijk, maar wij kijken alvast uit naar een editie met Anatool.

Lees meer