Ex van Barbara Sarafian doet verhaal over onverwachtse scheiding ... na slechts 15 maanden huwelijk

Iedereen herinnert het zich nog alsof het gisteren was: de Gentse ondernemer Yves de Moor vroeg Barbara Sarafian ten huwelijk op het filmfestival van Oostende en op 30 april 2016 trouwden ze. Maar het mooie liedje duurde niet lang: ze zijn uit elkaar en nu doet hij zijn kant van het verhaal in TV Familie.

“Barbara en ik zijn in feite al een tijdje uit elkaar”, zegt Yves in TV Familie. “In juni heb ik haar een afscheidsbrief gestuurd. We hebben nog geprobeerd om ons te verzoenen, maar dat is niet gelukt. Vorige maand is de scheiding ingezet. Zij zegt nu wel dat het háár beslissing was, maar dat klopt niet. Ík was degene die er genoeg van had. Zij had wel als eerste een advocaat. Ik vond dat niet nodig. Barbara zal dat proces nog wel even rekken. Ze doet op sommige vlakken wat moeilijk. Nochtans is het simpel: we hebben geen kinderen samen, 't gaat dus puur om een scheiding van goederen.”

"Moeilijk karakter"

Toch moet het vertrek van Yves geen plotse verrassing geweest zijn voor Barbara. “We hebben al zo lang problemen”, vertelt Yves. “Nu, ik wist op voorhand dat het niet eenvoudig zou worden. Maar ik zág haar graag. En ook Barbara leek er in het begin helemaal voor te willen gaan. Haar collega's hadden haar lang niet meer zo gelukkig gezien. 'Sarafian, ge zijt met uw gat in de boter gevallen, hou hem alstublieft', zeiden ze haar. Maar het heeft niet mogen zijn.”

Veel lieve woorden heeft Yves nu niet meer over voor Barbara: “Barbara heeft een moeilijk karakter. Niet altijd evident om mee samen te leven. In februari was de maat voor mij al vol. We zijn nog in relatietherapie geweest, maar na vier weken zijn we daar al mee gestopt. Volgens de therapeut viel ons huwelijk niet meer te redden. Barbara wilde er ook geen moeite voor doen, alle inspanning kwam van mijn kant. Ik heb veel geduld gehad, maar op een bepaald moment is het genoeg. Barbara heeft veel ups en downs, echte moodswings. Daarmee omgaan was zeer moeilijk. Op den duur kón ik niet meer. Wat mij betreft komt het nooit meer goed. Onmogelijk.”

Jaloers op ex van Yves

Maar dat is nog niet alles: Yves zou nog contact gehad hebben met zijn ex. Daar kon Barbara natuurlijk niet mee lachen. “Barbara had het er ook moeilijk mee dat ik nog zo'n goeie verstandhouding heb met mijn ex, de moeder van mijn kinderen”, zegt Yves. “Ze wilde dat zij uit mijn leven verdween. Maar waarom zou ik ruzie met mijn ex moeten maken? Wij zijn jaren geleden als vrienden uit elkaar gegaan. Ik had ook het gevoel dat ik moest kiezen tussen Barbara en mijn kinderen. De week dat ik de kinderen had, vluchtte Barbara telkens het huis uit. Dan besef je dat er iets niet klopt, hé. Terwijl ik wél goed voor haar zoon heb gezorgd. Julian heeft zelfs twee jaar bij mij in de zaak gewerkt. Jammer dat Barbara eenzelfde gevoel niet voor míjn kinderen kon opbrengen.”

“Diep vanbinnen een fantastische vrouw”

Toch blijft Yves niet achter met wraakgevoelens. Wel geeft hij toe teleurgesteld te zijn: “Temeer omdat ik wéét wat voor een fantastische vrouw diep vanbinnen in Barbara schuilt. Maar ze is getekend, hé. Door haar verleden. Getraumatiseerd door haar moeilijke jeugd en haar mislukte relaties. Hierdoor ziet ze soms spoken. Daarom geeft Barbara dingen ook snel op. Op dat vlak heeft ze een heel ander karakter dan ik. Ik wilde blijven vechten en investeren in onze relatie. Maar het híelp niet."

"Barbara bleef in een dip zitten en ze werd daar paranoïde door. Alles wat ik deed, was op den duur verkeerd. Ik heb geprobeerd om daar tegenin te gaan, maar op een bepaald moment stopt dat. Ik voelde dat ik aan mezelf moest denken. Pas op, ik heb er geen spijt van dat ik met Barbara samen ben geweest, integendeel! Ik vind het écht jammer dat het niet gelukt is. Barbara is en blijft een zeer boeiende vrouw. En ik hou van mensen met een hoek af. Maar bij Barbara is het een serieuze hoek.”

Lees meer