Op zoek naar een cadeautje maar de bonnen beu? Check deze originele cadeauwinkeltjes in Gent

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeautje voor een vriendin? Hier kan je de tien favorieten vinden van een Gentse. Er komt zelfs een handig kaartje bij, voor wie graag niet al te veel kilometers doet op zoek naar het schoonste presentje.

Gent is vooral gekend voor zijn smakelijke horeca-opties en zijn leuke kledingboetiekjes, maar je kan er ook wijze kleine winkeltjes vinden met een eigenzinnig en heel divers cadeau-aanbod, voor iemand die je graag ziet of gewoon om zelf mee naar huis te nemen.

Curiosa & co

Curiosa & co is een betaalbaar juwelen en hebbedingen winkeltje met een nadruk op originaliteit en duurzaamheid. Je vindt er handgemaakte stuks waarvan het de bedoeling is dat ze passen bij jouw specifieke persoonlijkheid.

Piet Moodshop

Piet Moodshop richt zich voornamelijk op interieur en heeft naast duurdere stukken ook kleinere trendy artikelen.

Huiszwaluw

Ook Huiszwaluw richt zich vooral op interieurobjecten, maar heeft een andere en iets vrouwelijkere selectie. Natuurlijke materialen en planten voeren hier de boventoon.

The Other Shop

Kaartjes en papierwaren zijn weer helemaal terug van (nooit) weggeweest. Bij The Other Shop vind je leuke boekjes en veel kaartjes. En dat alles met een ludieke inslag - daarvan getuigt ook de quote boven de deur: 'Outside of a dog, a book is a man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.' - Groucho Marx.

Bluet

Bluet is een ecologische bloemenwinkel en de droom van elke plantenfreak. Je kan er een boeket laten samenstellen, maar ook een zeldzame kamerplant op de kop tikken.

Deneef & Goemaere

Op zoek naar unieke spelen, collages, stempels uit de jaren stillekes of oude magazines vol bodybuilders? Slechts één adres: Deneef & Goemare. Opgelet: ze zijn enkel open op zaterdag.

The Fallen Angels

De twee The Fallen Angels winkels zijn een begrip in Gent. Je kan er allerlei vintage (aandoende) hebbedingen vinden. Ook objecten met een knipoog zijn goed vertegenwoordigd en mis zeker hun gamma Gentse woordenborden niet.

A'pril

Bij A'pril vind je een zo ongeveer alles, met een aanbod dat gaat over interieurobjecten, kaartjes, kleine nicknacks, juwelen tot papierwaren. Keuze zat dus.

Louise & Madeleine

Voor de romantische ziel is Louise & Madeleine het ideale adresje. Ze hebben er textielwaren, aardewerk, juwelen en je kan er ook een workshop bloemenkroontjes maken volgen.

Limerick

De laatste tip, Boekhandel Limerick, staat niet op het kaartje, maar je kan ze vinden buiten het centrum aan het Sint-Pietersstation. De liefhebber van het betere boek moet hier gewoon langs. Naast een uitgebreide collectie kan je ook boeken bestellen en gratis thuis laten leveren in het Gentse.