Heet van de naald: Dit is de nieuwe cast van het 2de seizoen van '13 Reasons Why'

Het nieuwe seizoen van de veelbesproken Netflixreeks '13 Reasons Why' wordt op dit moment ingeblikt. De dode Hannah Baker die in het eerste seizoen zelfmoord pleegde, zal opnieuw centraal staan. Naast oude bekenden Clay, Alex en Jessica zullen zeven nieuwe personages te zien zijn.

De opnames voor het tweede seizoen van de veelbesproken Netflix-reeks 13 Reasons Why zijn begonnen. We wisten al dat er opnieuw een voice-over zou zijn zonder tapes, maar sinds kort weten we ook welke personages er zullen meespelen in seizoen twee. Oude bekende Clay (Dylan Minnette) zal alvast de hoofdrol spelen, maar ook Hannah Baker (Katherine Langford) zal nog te zien zijn in seizoen twee. Via flashbacks zal haar verhaallijn nog meer worden verduidelijkt. Er zullen ook zeven nieuwe gezichten te zien zijn. Vier jonge acteurs vertolken de rollen van tieners op Liberty High en drie andere nieuwe acteurs zijn volwassenen die verwikkeld zijn in de rechtszaak die de ouders van Hannah Baker aanspanden tegen Liberty High.

Dode Hannah Baker staat ook in seizoen twee centraal

De reeks zal in seizoen twee focussen op het verwerkingsproces van de mensen die Hannah achterliet nadat ze zelfmoord pleegde. En Hannah Baker zal dus opnieuw centraal staan in seizoen twee. "Een fundamenteel element van de show is het verweven van heden en verleden. Hannah's verhaal is nog niet afgelopen. Ze is een integraal deel van wat er verder in de reeks gebeurt en staat ook in seizoen twee nog in het middelpunt," vertelt scenarist Brian Yorkey. Verder focust het tweede seizoen op de rechtszaak die de ouders van Hannah aanspanden tegen Liberty High. En bij die nieuwe verhaallijn horen nieuwe personages.

De nieuwe studenten op Liberty High

Anne Winters als Chloe: de knappe nieuwe 'it girl' van Liberty High en de nieuwe hoofdcheerleader. Winters speelde al mee in een aantal Amerikaanse series.

Bryce Cass als Cyrus: een edgy, cynische onruststoker, die ook studeert aan Liberty High. Het is Cass' eerste grote rol in een reeks.

Chelsea Alden als Mackenzie: de artistieke en gevatte zus van Cyrus die geen blad voor mond neemt. Alden speelde al mee in American Horror Story: Roanoke.

Samantha Logan als Nina: een gerespecteerde topatlete met een groot geheim. Ze speelde mee in de eerste aflevering van Cruel Intentions en was te zien in de Amerikaanse serie Teen Wolf.

Advocaten en een baseballcoach

Kelli O'Hara als Jackie: een warme intelligente en gepassioneerde vrouw die het opneemt voor slachtoffers van pesterijen. De Broadwayactrice won in 2015 een award voor haar hoofdrol in The King and I en speelde mee in onder andere Masters of Sex en The Good Fight, twee Amerikaanse series.

Allison Miller als Sonya: een slimme en ambitieuze jonge advocate. Miller speelde de hoofdrol in Incorporated en was ook te zien in Terra Nova en Kings.

Ben Lawson als Rick: de geliefde baseballcoach van Liberty High. Lawson ken je misschien van zijn rollen in No Strings Attached, Modern Family en 2 Broke Girls.

Naast de nieuwe personages zullen deze oude bekenden ook terug van de partij zijn: Tony Padilla (Christian Navarro), Jessica Davis (Alisha Boe), Justin Foley (Brandon Flynn), Bryce Walker (Justin Prentice) en Alex Standall (Miles Heizer).

Lees meer