Britse zoo noemt pasgeboren nijlpaard naar een van onze favoriete personages uit Game of Thrones

Als er een nieuw diertje geboren wordt, is het voor een zoo altijd wat zoeken voor een geschikte naam. Maar daar had de ZSL Whipsnade Zoo in het Verenigd Koninkrijk maar weinig problemen mee. Ze noemden hun jongste nijlpaard namelijk ... Hodor.

Groot, zwaar, maar toch met een groot knuffelgehalte ... zo kan je Hodor uit Game of Thrones misschien wel het best omschrijven. En die beschrijving past ook perfect bij een jong nijlpaardje.

Toen de ZSL Whipsnade Zoo in het Engelse Dunstable, vlak boven Londen, een nieuw lijnpaardje had, hebben ze niet lang nagedacht voor een naam. Het kleintje is genoemd naar Hodor, een van de meest geliefde personages uit de serie Game of Thrones.

Weegt al 30 kilogram

Hodor is een kleintje van mama Lola en papa Hoover en weegt al zo'n 30 kilogram. Het is geboren op 21 juli.

De Whipsnade Zoo is de grootste zoo in Groot-Brittani√ę met bijna 4.000 dieren.Ze maakt deel uit van de Zoological Society of London (ZSL), een vereniging die zich inzet voor wereldwijde bescherming van dieren en hun leefgebieden. De zoo staat ook bekend om zijn succesvolle kweekprogramma's, waarvan Hodor dus het resultaat is.

Lees meer