Zware aardbeving voor de westkust van Indonesisch eiland: nog geen melding van slachtoffers

Voor de westkust van het Indonesisch eiland Sumatra heeft deze ochtend een zware aardbeving plaatsgevonden. Voorlopig is er nog geen sprake van schade of slachtoffers. Volgens getuigen was de beving erg intens en duurde het een aantal seconden. 

Vanochtend detecteerde het Amerikaanse geologische centrum (USGS) een beving voor de kust van het Indonesisch eiland Sumatra. De beving, met een kracht van 6,4, werd rond 10.10 uur lokale tijd (bij ons 5.10 uur), 73 kilometer ten westen van de stad Bengkulu gedetecteerd. Het epicentrum ligt in de Indische Oceaan en de schok begon op een diepte van 35,9 kilometer.

Geen schade

Er zijn nog geen meldingen van schade of slachtoffers. Een inwoner van Bengkulu getuigde dat hij een intense beving voelde waardoor hij (net zoals andere inwoners) uit zijn huis vluchtte. "Ik droeg mijn kleindochter van zeven maanden en moest lopen. Alle buren kwamen uit hun huizen gerend", legde de man uit.

Volgens Mochammad Riyadi van het Indonesische Geofysische Agentschap, is er ook geen risico op een tsunami. Er werd ook nog geen tsunamiwaarschuwing gegeven.

Lees meer