Finaal beslist: dit is wanneer je 's ochtends best je tanden poetst

Sprint jij rechtstreeks van je bed naar je badkamer of ga je toch eerste voor een rondje koffie om daarna je tanden te poetsen? Gelijk welke keuze je maakt, je hebt er ongetwijfeld al eens over nagedacht of je 't wel in de juiste volgorde doet. Maar nu is er dus uitsluitsel: direct na het wakker worden. Maar ook voor wie liever eerst ontbijt, is er een oplossing;

In de reeks discussies die je vaker voert in je huishouden (zoals daar zijn: afdruiprek of afdrogen? WC-papier langs boven of langs onder en 'de toiletbril') heb je ook deze: poets je je tanden direct na het opstaan of wacht je tot na het ontbijt.

't Is logisch dat je er even over nadenkt: vlak voor het ontbijt heb je natuurlijk wel proper witte tanden, maar 'bevuil' je die dan niet met je ontbijt en heeft poetsen dan überhaupt nut. Anderzijds, na het ontbijt wil dat zeggen dat je met propere tanden naar het werk vertrekt, maar beschadig je je glazuur dan niet?

Zo snel mogelijk

Maar nu is de kogel dus door de kerk. Het Laatste Nieuws weet dat je best poetst na het wakkerworden. Als je langer wacht, zullen de zuren en zoetigheden van je ontbijt direct naar het glazuur van je tanden gaan. Fruitsap is een gekende boosdoener, die het tandglazuur kan aantasten. Direct na het ontbijt petsen maakt dat nog erger.

Wie toch liever een fris gevoel heeft na 't ontbijt, kan beter een half uurtje wachten. Overigens, als je moet kiezen tussen 's morgens en 's avonds poetsen, doe het dan 's avonds. Tijdens de nacht zit er namelijk niet zo veel speeksel in je mond, waardoor bacterieën makkelijker vermenigvuldigen.

Lees meer