Een Hitlergroet in Duitsland doen is geen goed idee en dat ondervonden deze toeristen aan den lijve

Twee Chinese toeristen belandden in de cel nadat ze de Hitlergroet deden voor het Duits parlement in Berlijn en een Amerikaan werd geslagen nadat ook hij het een goed idee vond om de groet te doen in Duitsland.

De Tweede Wereldoorlog ligt nog altijd heel gevoelig bij onze buren. Duitsland was de thuis van Adolf Hitler, de fascist die de Tweede Wereldoorlog in gang heeft gezet.

Bijgevolg is het in Duitsland verboden om de nazigroet te doen. De algemene regel in het land is dat er alleen een recht op vrije meningsuiting kan zijn als dat de veiligheid van andere mensen niet in het gedrang brengt. Omdat de standpunten van de nazi's alleen maar de veiligheid in het gedrang brachten, werden zij (en hun symbolen of handelingen zoals de groet) geband uit Duitsland. Je kan tot drie jaar in de cel belanden als je toch betrapt wordt.

Vuistslag en cel

Maar af en toe heb je dus nog een sukkel die het probeert. Afgelopen weekend was er een Amerikaan die een paar keer zijn arm stijf omhoog hield in het Duitse Dresden. Maar dat moest de man al snel bekopen met een vuist in zijn gezicht. Het spreekt in zijn voordeel dat de man behoorlijk dronken was toen de politie hem met een bloedend gezicht aantrof. De dader van de vuistslag kon niet opgepakt worden, maar de 41-jarige Amerikaan zal de volgende keer ongetwijfeld nadenken over zijn acties als hij nog eens in Duitsland is.

En zo waren er ook nog twee Chinese toeristen die het leuk vonden om foto's van elkaar te maken voor het Duits parlement in Berlijn en als pose voor de foto's ook maar de nazigroet te doen. Het duo werd opgepakt door de politie en werd pas vrijgelaten na het betalen van een boete van 500 euro per persoon.

Je denkt dus maar beter twee keer na vooraleer je in Duitsland 'grappig' wil gaan doen en de Duitsers wil herinneren aan hun pijnlijke oorlogsverleden.

Lees meer