15 brasseries waar ouders én kindjes de tijd van hun leven hebben

We vinden het allemaal weleens leuk om uit eten te gaan: voetjes onder tafel en genieten maar! Met kindjes is een restaurantbezoek echter niet altijd zo ontspannend. Want die kindertjes voelen er weinig voor om braafjes aan tafel te blijven zitten ... Geen nood: in deze 15 brasseries hoeven kinderen niet stil te zitten maar kunnen ze zich helemaal uitleven. Zo kunnen mama, papa én de voltallige kroost genieten!

West-Vlaanderen

1. Heuvelhof - Torhout

De kinderen leven zich uit op het speelpleintje of het springkasteel, en jullie genieten van een lekkere hap. Win-win!

2. Calavera - Wevelgem

Streetfood zoals pizza en taco's, live muziek, cocktails én speelruimte voor de kinderen: da's wat we een perfecte combo zouden durven noemen!

3. Veldzicht - Damme

Terwijl jullie lekker eten, beleven de kinderen de tijd van hun leven in een heuse speelzolder of in de tuin. De kans is groot dat je uitgebreid zal kunnen tafelen, want waarschijnlijk willen je kindjes niet meer naar huis ;-).

Oost-Vlaanderen

4. Brasserie Reinaert - Destelbergen

Bij mooi weer weten de kindjes niet wat eerst gedaan: springen op de trampoline of op het springkasteel, klauteren in de funbus, of toch maar spelen in de zandbak? Ondertussen hebben jullie de tijd om rustig en lekker te eten.

5. Gaver 15 - Berlare

Een restaurant waar kinderen toegang hebben tot een complete binnenspeeltuin? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn!

6. Amélie + Moi - Gent

Met je kleine baby ben je bij Amélie + Moi aan het juiste adres. Je kan er rustig iets eten en je vindt er alles wat je nodig hebt voor je kleine spruit, van speelruimte tot groentepapjes. En je kan er deelnemen aan workshops of babyspulletjes shoppen, handig!

Antwerpen

7. T Of in Hove - Hove

Spelen op het grote speelplein, ravotten in het bos of voetballen op het gras: kinderen zullen zich niet gauw vervelen in T Of in Hove. En je kan er nog eens lekker eten ook!

8. De Jongste Telg - Boechout

Een speeltuin, een springkasteel en zelfs een minizoo met kangoeroes: yep, in De Jongste Telg valt er heel wat te beleven voor de kroost! Genieten voor het hele gezin dus.

9. Sens Unik - Antwerpen

Sens Unik noemt zichzelf het meest kindvriendelijke restaurant van Vlaanderen, dus dat wil al iets zeggen. Terwijl je geniet van een romantische tête-à-tête kunnen jullie kleintjes zich amuseren op de speelzolder, en dat onder deskundige begeleiding. Als je wilt, kunnen de kindjes zelfs aanschuiven aan het kinderrestaurant ONT (Ouders Niet Toegelaten). Klinkt goed!

Vlaams-Brabant & Brussel

10. Het Bos - Merchtem

Lekker eten op een idyllische locatie, da's altijd leuk. Als er dan nog eens dieren en een speeltuin zijn voor de kinderen, dan is het helemaal top natuurlijk.

11. Jos Theys Boerderij - Kortrijk-Dutsel

Klauteren over boomstammen of rondcrossen in de gigantische tuin, rijden met go-carts of schommelen, de koeien en kalfjes van de boerderij bewonderen: je kinderen zullen zich echt geen seconde vervelen. Tel daarbij het lekkere eten, en jong en oud is in de zevende hemel.

12. Chalet du Laerbeek - Jette

Een eindeloos park met ruimte om te ravotten en twee speeltuinen. Wees maar zeker dat jullie zullen genieten van een zalig etentje!

Limburg

13. 't Alks Mattijske - Alken

Dieren zijn altijd een schot in de roos bij kinderen, en dus ben je bij 't Alks Mattijske aan het goeie adres. Je vindt er cavia's, kippen, konijnen, geitjes, ... én er is ook nog een speelplein. En als de kinderen zich amuseren, smaakt het eten des te beter!

14. 'Theatercafé - Hasselt

Yep, ook in 'Theatercafé kunnen de kindjes al hun energie kwijt. Om het energiepeil vervolgens aan te vullen met een lekkere hap natuurlijk!

15. Bar Bib - Genk

Een moderne plek om heerlijk te eten, mét een uitnodigende speelhoek voor de kinderen: ideaal!

Lees meer