Waag jij je kans? EuroMillions is jarig en geeft duizenden euro's extra weg

Euromillions viert haar duizendste trekking in België en geeft daarom grote cadeaus weg. De loterij zal duizend keer duizend euro verloten onder Belgische deelnemers. Daarnaast is er ook nog de normale trekking en die is deze week 35 miljoen euro waard.

Euromillions begon in februari 2004 en is net hetzelfde principe als Lotto: je kruist een aantal cijfertjes aan en hoopt dan dat de juiste cijfertjes getrokken worden.

Twaalf Europese landen spelen samen voor dezelfde prijzenpot. Een simpele manier om miljonair te worden, maar het aantal deelnemers is natuurlijk nog altijd een pak groter dan het aantal winnaars.

Sinds de start van het spel in België, in oktober 2004, hebben 29 Belgen de jackpot gewonnen. Daarmee staan we volgens Het Nieuwsblad op de zesde plaats in ranking. Frankrijk is de grote slokop met maar liefst 99 winnaars.

Weetjes

En Het Nieuwsblad heeft nog een aantal leuke weetjes. Zo is het getal 7 géén geluksgetal bij het gokspel. Wie speelt met het cijfer 7 en de veelvouden van het cijfer (14-21-28-35) heeft nog nooit een groot bedrag gewonnen. Als je jouw winstkansen wil verhogen, dan kan je maar beter het cijfer 50 aankruisen op je formulier. Ook het getal 44 is een toppertje.

Duizendste trekking

Op vrijdag 18 augustus vindt dus de duizendste trekking van Euromillions in België plaats. En speciaal daarom maak jij naast de gewone pot ook kans op een verjaardagscadeau, want de loterij geeft duizend euro weg aan duizend verschillende Belgen. Ga jij je kans wagen?

Lees meer