"I will wait for you": Mumford en Sons doet Kievit zinderen op laatste dag Pukkelpop

Als er één oorwurm uit 2009 ongetwijfeld blijven plakken is, dan is het wel 'Little Lion Man' van Britse countryrockers Mumford and Sons. Het viertal mocht headlinen op de laatste dag van Pukkelpop en dat zullen ze zich in Kievit nog lang herinneren: "I will wait" werd verhoffen tot stadium-anthem en de energie van de wei was voelbaar tot vér voorbij het hoofdpodium. 

De kans dat het merendeel van het publiek vanavond enkel 'Little Lion Man', 'The Cave' en 'Lover of The Light' kende, is vrij groot, maar Mumford en Sons is groot geworden sinds 2009 en heeft veel meer in z'n trukendoos zitten. De basis blijft hetzelfde: gitaar, banjo, bas, toetsen en vooral een set stemmen die elk publiek achterover kunnen blazen. Wat de heren dan ook deden.

Er werd opgewarmd met 'Snake Eyes', maar daarna schakelde Mumford and Sons naar een hogere versnelling. 'Little Lion Man' werd woord voor woord meegezongen en ging dan vrolijk over in 'Holland Road'. De mannen met banjo's hadden ook confetti en alle toeters en bellen meegebracht, wat de massa af en toe naar hogere sferen bracht, maar eigenlijk niet nodig was;

I Will Wait: het wachten waard

Want bij 'Lover of the Light' en later 'Cave' bleek al dat de fans zouden krijgen waar ze voor gekomen waren: Mumford and Sons is niet te beroerd om zijn hits te spelen, maar door die heerlijk herkenbare stijl bleef het publiek nooit met een dood momentje zitten. Na het hoogtepunt 'The Cave' mocht 'Ditmas' kalmeren en een opvallend intieme versie van 'Dust Bowl' bracht een pauze.

Maar uiteraard was er een bis voorzien: met 'If I Say' werd de hele weide (en we bedoelen de héle weide) meegezogen in een meezingmoment dat culmineerde in een zinderend, dolgedraaide bisversie van 'I Will Wait'. De energie van het publiek sloeg ook over op het podium, zanger Marcus Mumford (die even achter de drums ging zitten) beschreef uitvoerig zijn liefde voor het publiek. Daar had het mogen stoppen, maar er kwam nog een kleine verrassing: 'The Wolf' met wat vuurwerk. Niet nodig: de weide stond al in vuur en vlam.

Meer Pukkelpop?